ÉRDEN JÚLIUS 1-TŐL NE PARKOLJANAK ÍGY! A Macsotay csapat lehet, Önt nézi az új kamerában?
2018. június 23. írta: BoldogÉ

ÉRDEN JÚLIUS 1-TŐL NE PARKOLJANAK ÍGY! A Macsotay csapat lehet, Önt nézi az új kamerában?

polgarorseg-erd-szabalytalanparkolas.jpg

Az Érd területén telepített új térfigyelő kamerarendszer a tervek szerint 2018. július 1-jén kezdi meg működését.

Az előterjesztés szerint, a kamerákat a közterület-felügyelet üzemelteti és kezeli. A felügyelet a képfelvevők elhelyezéséről és a képfelvevők által megfigyelt közterületről tájékoztatja a rendőrséget, valamint ezeket az adatokat a felügyeletet működtető önkormányzat polgármesteri hivatalának honlapján közzéteszi.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Elnökének e tárgyban kiadott állásfoglalása rögzíti, hogy a kamerarendszer üzemeltetése és a felvételek kezelése során azon személyek is eljárhatnak, akik a közterület-felügyeletet ellátó szervezet alkalmazásában állnak, de nem közterület-felügyelői munkakört látnak el.

A feladat volumene miatt, a rendszer megbízható és folyamatos működtetése érdekében indokoltnak látják a döntéshozók, a Városrendészeti Csoporton belül létrehozni az ún. Térfigyelő Központ Diszpécser Szolgálatot. A kamerarendszer elhelyezéséről, a rendszer által közvetített képek adatkezelésének főbb szabályairól a lakosságot az önkormányzat honlapján kell tájékoztatni. A város közigazgatási területére belépő személyeket pedig a városba vezető utaknál és a tömegközlekedési pályaudvaroknál kihelyezésre kerülő figyelemfelhívó táblákkal fogják tájékoztatni.

A rendőrséggel történő együttműködés e tekintetben nem szűnik meg teljesen, azt majd egy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal megkötésre kerülő együttműködési megállapodás tartalmazza.

Az előterjesztés érdekes részlete, hogy kiemelik, a térfigyelő kamerarendszer üzemeltetésébe az Érdi Polgárőr Egyesületet is be kívánják vonni.

Vajon milyen célból nevesítették a szervezetet?

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2414066999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása