LAKÁST VENNÉL, ÉPÍTKEZNÉL ÉRDEN? Elérhetőek most már az állami kamattámogatott, fogyasztóbarát lakáshitelek
2018. július 01. írta: BoldogÉ

LAKÁST VENNÉL, ÉPÍTKEZNÉL ÉRDEN? Elérhetőek most már az állami kamattámogatott, fogyasztóbarát lakáshitelek

lakashitel-player-hu.jpg

Megjelentek az első állami kamattámogatással nyújtott Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek a banki kínálatban.

Ezekkel kapcsolatosan azt ígérik, hogy egyszerre biztosítanak a nem minősített termékeknél kedvezőbb hiteldíjakat, illetve a hiteligényléstől a jelzálogjog törléséig sokkal ügyfélközpontúbb és gyorsabb ügyintézést.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemrég frissítette ezzel kapcsolatos pályázati kiírását, . így idén májusban megjelentek a banki kínálatban az első, állami kamattámogatás mellett nyújtott fogyasztóbarát lakáshitelek.

A már elérhető minősített kamattámogatott hiteleknél a futamidő legalább első 5 évében az állam – az előírt feltételek teljesülése esetén – a kölcsön törlesztésekor a hiteligénylők helyett megfizeti a hitelkamat egy részét. A piacon elérhető új kamattámogatott fogyasztóbarát lakáshitelek – az állami támogatás mellett – megfelelnek a jegybank szigorú (hiteligénylésre, hitelbírálatra, folyósításra, törlesztésre, ügyintézésre, tájékoztatásra, kamatokra, díjakra, költségekre vonatkozó) minősítési feltételeinek is.

A fogyasztóbarát lakáshiteleknél a többi piaci lakáshitelhez képest mintegy negyedével alacsonyabb a folyósítási, és mintegy felével alacsonyabb az előtörlesztési díj, s egyszerűbb az ügyintézés. A bank az ügyfél kérésére köteles átvállalni a teljes földhivatali ügyintézést, a hitelbírálat legfeljebb az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 – kamattámogatott hitel esetén a termék összetettsége miatt 20 –  munkanap lehet, a folyósítási feltételek teljesítését követően pedig 2 – kamattámogatott hitel esetén 5 – munkanapon belül folyósítani kell a hitelt.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek összehasonlíthatóságát biztosító www.minositetthitel.hu oldalon található összehasonlító kalkulátor, valamint a jegybank Hitel- és lízingválasztó programja táblázatos formában is bemutatja az állami kamattámogatott fogyasztóbarát ajánlatokat.

Ezek alapján a piacon a három vagy több gyermekes családok számára már elérhető olyan termék, amelynek akár fél százalékponttal alacsonyabb (3 százalék körüli) a teljes hiteldíj-mutatója még a nem kamattámogatott fogyasztóbarát lakáshitelekhez képest is.

(novekedes)

címlap: player.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr114085513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.