JÖVŐ ÉVTŐL ÉRDEN! A Lidl hadat üzen a műanyagoknak, szatyor, tányér, fülcica sem lesz!
2018. július 05. írta: ArsBoni

JÖVŐ ÉVTŐL ÉRDEN! A Lidl hadat üzen a műanyagoknak, szatyor, tányér, fülcica sem lesz!

 muanyag-evoeszkoz-kivonas-a-lidlben-pohar-halas-hu-.jpg

Drasztikus lépést jelentett be a Lidl Magyarország.
A Lidl 2019 év végéig megszünteti az áruházaiban kapható egyszer használatos műanyag termékek forgalmazását. A most bejelentett intézkedés, a műanyaghulladék visszaszorítására irányuló stratégiájának következő lépése.

Miután az üzletlánc 2018 áprilisában bejelentette, hogy 2025-re 20 százalékkal csökkenti a műanyag felhasználását, a vállalat máris újabb konkrét intézkedést vezet be.

Ennek első lépéseként a Lidl Magyarország 169 áruházában 2019 végéig megszünteti az egyszer használatos műanyag termékek, mint a szívószálak, az eldobható műanyag poharak, műanyag tányérok és evőeszközök, valamint a műanyag fültisztító pálcikák értékesítését.
Az egyszer használatos műanyagok helyett, alternatív és újrahasznosítható anyagok felhasználásával kívánja kiváltani, és az azonnal fogyasztható, azaz "ready to eat" és üdítőital termékek mellől folyamatosan kivonja a hozzácsomagolt műanyag evőeszközöket és szívószálakat.

A tervek szerint 2019 év végéig minden raktárkészletét értékesíti, majd fokozatosan átáll a környezetkímélőbb alternatívákra.
Egységcsomagolás is bevezetésre kerül, így már augusztusban a sajátmárkás energiaitalok papírtálcáiról eltűnik a műanyag.
Más árucsoportok esetében is a legmegfelelőbb csomagolási koncepció kialakítására törekednek.

(napi.hu)


a kép illusztráció, pahar.halas.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8414094657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása