ELKÉPESZTŐ, ÚJABB SZENNYEZÉS! Ha Érden ilyen ásványvizet vett, eszébe ne jusson meginni!
2018. július 09. írta: ArsBoni

ELKÉPESZTŐ, ÚJABB SZENNYEZÉS! Ha Érden ilyen ásványvizet vett, eszébe ne jusson meginni!

sanbenedetto-oligominerale-nebih-visszahivas-nebih-hu.jpg

Úgy tűnik nincs vége a szennyezett élelmiszerek ámokfutásának!

Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vont ki a forgalomból a NÉBIH

– lakossági bejelentés alapján.

A San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvíz forgalomból történő kivonását rendelte el.

A hatóság döntését elsősorban a termék kénhidrogénre emlékeztető mellékszaga indokolja, amely miatt az ital fogyasztásra alkalmatlannak minősül. A Nébih kötelezte az ásványvíz magyarországi forgalmazóját, a VízSztár Kft.-t, hogy 2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a fenti paraméterekkel rendelkező italokat!

Egy vásárló által jelzett minőségi kifogás, továbbá élelmiszer eredetű megbetegedés gyanúja miatt végzett helyszíni vizsgálatot és hatósági mintavételt a NÉBIH július 5-én a San Benedetto ásványvíz hazai forgalmazójánál.

Az észrevételt a Nébih laboratóriumi vizsgálatai is alátámasztották.

A termék kizárólag olasz nyelvű jelölőcímkével rendelkezik.

A Nébih elrendelte a termék forgalomból való kivonását, továbbá arra kötelezte a forgalmazó VízSztár Kft.-t, hogy 2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a fenti paraméterekkel rendelkező italokat!

A hatósági intézkedés kizárólag a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű, San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvizet érinti. A hatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben vásároltak ebből a termékből, semmilyen körülmények között ne fogyasszák el!

A hatóság kéri, hogy ha egy megvásárolt élelmiszerrel kapcsolatosan kifogást tapasztalnak, akkor – a szükséges adatok megadásával – a jövőben is értesítsék a hivatalt az ingyenesen hívható Zöldszámon (06/80/244-263) vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás segítségével!

(nebih.gov.hu)

kép: NÉBIH

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr214102933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása