EZEK ELLENZÉKI PÁRTOK? Ahol még most is hülyének nézik az érdi választópolgárokat
2018. július 15. írta: BoldogÉ

EZEK ELLENZÉKI PÁRTOK? Ahol még most is hülyének nézik az érdi választópolgárokat

penzeso-mszp-jobbik.jpg

Az MSZP, a Jobbik és az értelmezhetetlen támogatottságú Párbeszéd azt mondja, hogy a kétharmados Fidesz megzsarolta őket, a képviselői fizetésemelés kapcsán, így kénytelenek voltak megszavazni.

Érdekes módon az LMP-sek személyesen részt sem vettek a kutyakomédiában,  a DK-s képviselők pedig nemmel szavaztak. Náluk elfogyott a Fideszesek pisztolya?

Ahogy arról tegnap írtunk, Fidesz javaslatának értelmében a parlamenti képviselők fizetése jelentősen, 18,5 százalékkal fog nőni augusztustól, megközelíti az 1 millió forintot havonta az alap.

A RTL Híradó stábja megkérdezte az ellenzéki politikusokat, hogy a pénteki törvényalkotási bizottsági ülésen miért is volt szükség arra, hogy szentesítsék a kormánypárt javaslatát az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői. Amit sejteni lehetett, az egzisztenciális mozgatórugók erősebbnek bizonyultak és arra foghatták ezen ellenzéki képviselők, hogy, a kormánypárti képviselők azon javaslatát, ami leginkább a listán mandátumot szerzett képviselőket sújtotta volna, (az ellenzékiek döntően ilyenek), a képviselőcsoportok az eddiginél sokkal kevésbé költhettek volna működésre vagy például a vidéki irodáik bérlésére.

Mit mondtak erről, akik megszavazták?

  • Burány Sándor MSZP-s politikus – aki a Párbeszéd frakciójának tagja – azt mondta: „Támogatom, mert minden más esetben az ellenzéki politizálás olyan nehézségekbe fog ütközni, aminek beláthatatlan következményei lesznek.”
  • Harangozó Tamás (MSZP) azt mondta, a Fidesz „gyakorlatilag pisztolyt tartott az ellenzéki frakciók tarkójához”.
  • A Jobbik szóvivője, Jakab Péter pedig azt mondta: „Össze nem illő dolgokról kell csomagban szavazni, és itt most az volt a kérdés, hogy meg tudjuk-e menteni az ellenzéki frakciókat, avagy sem. A Fidesz ezt pedig a képviselők béremeléséhez kötötte. Nyilván nekik az volt a fontos, hogy a frakciók ellehetetlenítésének a belebegtetésével kikényszerítsék az ellenzéki támogatásokat.”

 


Az RTL Híradónak a Fidesz azt írta, ők a frakciók támogatásának csökkentéséből finanszírozták volna a képviselők fizetésemelését, de végül az ellenzék kérésére ez nem így lett.

Ezek után tekintsük ellenzékinek a parlamentben ülő azon honatyákat, akiknek az első legfontosabb intézkedésük, saját pénzügyi keretük megnövelése?

Ezt a “politikai teljesítményt” várhatjuk tőlük a ciklusban?

Magyarázzák el ezt például azoknak, akik az átlagfizetést hírből ismerhetik csupán

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4914113745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása