KEDVES ÉRDI KISMAMÁK: családbarát kormányunk azt szeretné, ha inkább dolgoznátok mihamarabb
2018. július 26. írta: BoldogÉ

KEDVES ÉRDI KISMAMÁK: családbarát kormányunk azt szeretné, ha inkább dolgoznátok mihamarabb

munka-gyerekkel-csaldihalo-hu.jpg

Kismama-szövetkezetek alakulhatnak akár már jövő év elejétől.

Azt mondja a kormány, ezzel is segítené a babával otthon lévőket visszalépni a munka világába.

A tervek szerint a kismama-szövetkezetekbe férfiak is beléphetnek majd - nyilatkozta az Emberminisztérium egyik államtitkára Novák Katalin az echotv-nek, Tusnádfürdőn.  

A kismama-szövetkezetek a gazdasági szervezetek a nyugdíjas- és diákszövetkezetek mintájára alakulhatnak meg, a speciális foglalkoztatási forma előnyeit kihasználva akár heti 1-1 napra, vagy többször fél napra is lehetne munkát vállalni.

A kormány hamarosan megteremti a kismama-szövetkezetek működéséhez a feltételeket. A szükséges adó- és egyéb jogszabályokat akár már ősszel megalkothatja a parlament. Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy 2019-től szövetkezeti formában is tudnak dolgozni a kismamák.

Mondjuk azt már mi tesszük hozzá, hogy vajon mennyire lesz rugalmas a bölcsődei rendszer, hogy az 1-2 napos ott léteket kezelni tudja-e, különben a kismamák fizetése csupán a babysitterre fogja futni, azért meg nem érdemes dolgozni.

címlap: csaladihalo.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7714143561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása