AZ ÉRDI, AKI LEGYŐZTE A “HALÁL-VÖLGYET!” Roskovics Miklós 12. helyen ért célba a világ egyik legextrémebb futóversenyén
2018. július 28. írta: Cseri Pali

AZ ÉRDI, AKI LEGYŐZTE A “HALÁL-VÖLGYET!” Roskovics Miklós 12. helyen ért célba a világ egyik legextrémebb futóversenyén

roskovicsmiklos-fb-coacholi_1.jpg

Roskovics Miki nemrég célba ért a Badwateren!

A világ egyik legextrémebb körülményeiről híres futás, idén sem hazudtolta meg magát, idén is befigyelt az 50 C a sivatagban. A 217 Km -es versenyt a kaliforniai "Halál -völgyben" rendezik és 4000m szintemelkedést tartalmaz. 21 országból 100 versenyző nevezését fogadták el a rendezők. A verseny még most is tart, eddig harmincan adták fel a küzdelmet. Miki 31 óra 33 perccel teljesítette a távot a 12. helyen, ami egyébként az utóbbi évek legjobb magyar eredménye. A felkészülés messze nem volt ideális, sérülések nehezítették, így ez különösen szép eredmény a 48 éves érdi sportolótól. Ez a kép nem sokkal a rajt után készült.

Magáról a Badwaterről azt írja a Wikipédia:

A Badwater Ultramaraton egy 135 mérföldes (217  km) futóverseny az USA Kalifornia államában, amely a szervezők leírása szerint a „világ legkeményebb futóversenye”. A verseny a Death Valley Nemzeti Parkból (magyarul Halál-völgy Nemzeti Park), a Badwater medencéből (85 méteres tengerszint alatti magasság) indul, és 2530 méteres magasságon, a Mt. Whitney csúcs lábánál, a Mt. Whitney Portalnál ér véget.

A verseny különös nehézségét az adja, hogy júliusban rendezik, amikor a Halál-völgyben a napi maximum hőmérséklet rendszeresen 50 fok felett van. Több induló úgy jellemezte a versenyt, hogy olyan, mintha „egy kikapcsolhatatlan kemencében kéne futni.” A versenyzők állandó hűtést igényelnek, mert az aszfaltról visszasugárzó hő elérheti a 80-90 fokot is, ami megfelelő védőruha nélkül hólyagosra égeti a futók lábát. Az aszfalt forrósága a cipő talpát is megolvasztja, és nem ritka, hogy egy-egy versenyen a futók három pár cipőt használnak el.

(Facebook, Wikipédia)

Fotó: Facebook

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7514146845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása