SZEX, CIGI, KÁBSZER! Ez nem film, hanem mi magyarok, ezekre költünk Európában a legtöbbet
2018. augusztus 01. írta: BoldogÉ

SZEX, CIGI, KÁBSZER! Ez nem film, hanem mi magyarok, ezekre költünk Európában a legtöbbet

thaibordely-globoport-hu.jpg

Szexre, cigire és kólára sokat költünk, a ruhán viszont spórolunk

Uniós összevetésben kiugróan sokat költenek a magyarok alkoholra, dohánytermékekre és narkotikumokra – derül ki az Eurostat egy közelmúltban közzétett elemzéséből. A háztartások összes kiadásuk 7,6 százalékát fordítják ilyen célra, ami az EU-s átlag duplája. Ráadásul csak a relatíve visszafogott alkoholfogyasztásunknak köszönhetjük, hogy nem vagyunk ezen a listán még előrébb. Míg ugyanis ebben a kategóriában csak hatodikak vagyunk a 27 tagállam közül, dohányra a harmadik, narkotikumokra a második legtöbbet költjük a közösségben. Cigifogyasztásban csak a csehek és a luxemburgiak járnak előttünk, ami nagyjából összecseng a globális dohányzási felmérések eredményeivel is.

Az uniós háztartások kiadásaiban a három legnagyobb tételt egyébként – annyira talán nem meglepő módon – az étkezéshez, a közlekedéshez és a lakhatáshoz köthető költségek jelentik. Itthon és a teljes EU-ban egyaránt az összes költés fele megy el ezekre, de a románoknál például a 60 százalékot is meghaladja az arányuk. A három kiemelt tétel mellett az egész Európai Unióban ruházkodásra és egészségükre egyaránt költségvetésük durván 4, kommunikációra 2,5, kikapcsolódásra pedig több mint 8 százalékát szánják a háztartások.

A magyarok fogyasztási kosara a már említett cigi-pia-narkó hármas mellett a prostitúció és a nem alkoholos italok esetében tér el jelentősen felfelé az uniós átlagtól, olyannyira, hogy ebben a két kategóriában mi vezetünk. Az összes kiadásunkhoz viszonyítva relatíve keveset költünk viszont ruhára, lakásbérleti díjra és biztosításokra.

(g7.24.hu)

címlap: globoport.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7614155635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása