HÉTFŐ ÉJFÉL A HATÁRIDŐ! Ha szeretnél még jelentkezni, siess!
2018. augusztus 03. írta: BoldogÉ

HÉTFŐ ÉJFÉL A HATÁRIDŐ! Ha szeretnél még jelentkezni, siess!

felvetelei-wmn-hu.jpeg

Legkésőbb augusztus 6-án, azaz hétfő éjfélig lehet jelentkezni, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzésekre azok jelentkezhetnek, akiket a július 25-én zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre.

A 2018. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzésekre és a szakokra vonatkozó információk a felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak címen olvashatók.

A felvételi jelentkezéssel kapcsolatban minden általános információk itt elérhető: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato.

Pótfelvételire jelentkezni csak a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszerben lehet. A jelentkezés és a hitelesítés határideje: 2018. augusztus 6. 24.00 óra. A pótfelvételi eljárásban egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni. A meghirdetett képzések – kevés kivétellel – önköltséges formában indulnak.

A jelentkezést legkésőbb 2018. augusztus 6-án 24.00 óráig hitelesíteni is szükséges Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva (érdemes elsőbbségi küldeményként feladni). A postacím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220.

A hiányos vagy szabálytalan jelentkezés a felvétel elutasítását vonhatja maga után.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni (2018. augusztus 6-ig).

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak a hirdetményben közlik a vizsga időpontját is, de az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek.

A ponthatárokat előreláthatólag 2018. augusztus 24-én hirdetik ki, ekkor dől el, kit vettek fel a pótfelvételi eljárásban az általa megjelölt képzésre. A 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, de egyes esetekben magasabb lehet a 2018. július 25-én meghatározott ponthatárnál. A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzések esetén 50 pontnál.

A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg 2018. augusztus 31-ig.

(Oktatási Hivatal)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9314159913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása