Új őrület Magyarországon: Érden is roppant csúnyán megjárhatja, ha nem figyel
2018. augusztus 05. írta: BoldogÉ

Új őrület Magyarországon: Érden is roppant csúnyán megjárhatja, ha nem figyel

dron-tesztvilag-hu.jpg

Becslések szerint lehetnek akár százezren is a drónhasználók Magyarországon, de közülük elenyésző számban lehetnek azok, akik szabályosan, eseti légtérrel is rendelkeznek.

Ez a legfőképp azért problémás, mert így a drón által okozott károkat sem téríti a biztosító - írja a Pénzcentrum

Ma a drón reptetéshez itthon, eseti légteret kell igényelnie, melyet legalább 30 nappal a tervezett igénybevétel előtt kell benyújtani a a Honvédelmi Minisztérium felé. Amennyiben közterületen szeretnénk forgatni, képeket készíteni, a felsoroltak mellett az illetékes önkormányzattól (magánterület esetén a tulajdonostól) is szükségünk lehet hozzájárulásra. A sport-, valamint magáncélú tevékenység esetén a vállalkozásoknak még egy lépés kötelező: az eseti légtér igénylésén felül a tevékenységet be kell jelenteni az Innovációs és Technológiai Minisztérium részére.

A jelenlegi szabályozás kihívás elé állít mindenkit, aki drónt használna. Nem tesz különbséget magán- és munkahasználat között, a játékboltokban kapható egyszerűbb és a több millió forint értékű, kiváló minőségű felvételt készítő gépek között. Ez főleg azoknak okoz nehézséget, akik munkához használnák, mivel a fotós, videós megbízásokra gyakran pár nappal a munkavégzés előtt kapnak felkérést. Ennyi idő alatt azonban esély sincs engedélyhez jutni.

Jelenleg ráadásul az Európai Unió minden országban más szabályok érvényesek a pilóta nélküli légijárművek működtetésére.

Itt jön a képbe, hogy a drónok okozta kárt a felelősségbiztosítás is csak akkor fedezi, ha azt szabályosan, minden engedélyt beszerezve használta a tulajdonosa.

címlap: tesztvilag.hu

 

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4314162881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása