ÉRDI PEDAGÓGUSHIÁNY: Betöltetlen helyek a Vörösmartyban is, összesen több, mint egy tucatnyian hiányoznak helyben, 3 héttel a kezdés előtt
2018. augusztus 12. írta: BoldogÉ

ÉRDI PEDAGÓGUSHIÁNY: Betöltetlen helyek a Vörösmartyban is, összesen több, mint egy tucatnyian hiányoznak helyben, 3 héttel a kezdés előtt

pedagogus.jpeg

Hamarosan indul az új tanév, így körülnéztünk, hogyan is áll a tanerők kérdése Érden, mennyien hiányoznak az intézményekből.

Országosan ismét megjelentek a tanári álláshirdetések, még az apróhirdetési oldalakon is, alig pár héttel a tanévkezdés előtt. A mi helyi iskoláink ilyen helyeken ugyan még nem keresnek tanárokat, de a közigazgatási állásportálon még mindig sok a betöltetlen iskolai tanári, tanítói pozíció nálunk is.

Ahogy írtuk, van olyan oktatási intézmény is az országban, amely az ország legnagyobb apróhirdetési oldalán, a Jófogáson is keres tanárokat. Bár az új tanév három hét múlva elkezdődik, ezeken az oldalokon keresnek informatika–bármely szakos tanárt egy Hajdú-Bihar megyei általános iskolába, de egy gyáli iskola például rögtön négy hirdetést is feladott:: augusztus 31-ig várják a testnevelés, a kémia–matematika, a rajz–informatika és a matematika–informatika szakos tanárok jelentkezését.

Már tavaly beszélt először a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi elnöke, Mendrey László, hogy „a Facebookon, Jófogáson, Vaterán, ismerősökön keresztül, más közösségi oldalakon, mindenféle felületen próbálnak pedagógust találni az iskolák”-írta az eduline.

Érden is van még jónéhány betöltetlen tanári állás, bár korántsem látszik megoldhatatlannak összességében. Elég sok iskolából hiányoznak a tanárok, még a legjobbnak elkönyvelt Vörösmartyból is. Jónéhány nyelvtanárt keresnek, mellettük még testnevelésből és tanítókból is van betöltetlen álláshely. Ha van ismerőse, aki szívesen okítana Érden, akkor jelezze neki, hogy megoldják együtt ezt a kérdést az iskolai évnyitóig.

Természetesen azt gondoljuk, hogy van nekünk egy érdi tankerületi vezetésünk, akik nyilván gőzerővel dolgoznak a helyzet megoldásán.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2314176703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása