IDÉN ELKEZDI A KORMÁNY A KIRÚGÁSOKAT: vajon előny lesz a FIDESZ hűség?
2018. augusztus 14. írta: BoldogÉ

IDÉN ELKEZDI A KORMÁNY A KIRÚGÁSOKAT: vajon előny lesz a FIDESZ hűség?

kirugas-velvet-hu.jpg

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy óvatos becslés szerint 15-20 százalékos létszámcsökkentés lehet a központi közigazgatásban, a cél, hogy ez január 1-jére megvalósuljon.

Kifejtette: kevesebb mint 14 ezren dolgoznak ma a minisztériumokban és a háttérintézményekben, de ez a szám csökkenthető. Az intézkedés célja nem a költségmegtakarítás, hanem a párhuzamosságok megszüntetése a rendszerben, hiszen a fejlesztések, a digitalizáció következtében ma kevesebb munkatárs is elegendő lehet ugyanazon feladatok ellátására - magyarázta.

Szerinte a cél a hatékony, gyors és olcsó központi közigazgatás. Úgy vélte, indokolt áttekinteni, hogy milyen munkakörökben mennyien dolgoznak, hogy a felesleges álláshelyek megszűnjenek. Az intézkedéssel egyidejűleg minőségi bérfejlesztésre is lehetőség nyílik - mutatott rá.

Eddig minden kormány így indokolta, hogy ha a kirúgásokat indokolta.

címlap: velvet.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8614181293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása