ÍGÉRGETÉS AZ ÉRDI NYUGDÍJASOKNAK IS! Lesz az idén külön nyugdíjemelés
2018. augusztus 16. írta: BoldogÉ

ÍGÉRGETÉS AZ ÉRDI NYUGDÍJASOKNAK IS! Lesz az idén külön nyugdíjemelés

nyugdjas-vasarol-24-hu.jpg

Elkezdődik ismét az ígérgetés, ugyanis a kormány beharangozta, az ősszel lesz döntés egy külön nyugdíjemelésről, az ún. nyugdíjprémiumról.

Azt tudatták közleményükben a Pénzügyminisztériumból,  hogy amennyiben a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a nyugdíjasok az idei évben is számíthatnak nyugdíjprémiumra. A nyugdíjprémium összegéről és kifizetésének idejéről ősszel születhet döntés.

A jelenlegi szabályok szerint, a gazdasági növekedés függvényében nyugdíjprémium is megilleti az érintetteket. Erre akkor nyílik lehetőség, ha a GDP-bővülése meghaladja a 3,5%-ot, miközben a költségvetési hiány mértéke is a tervek szerint alakul. A minisztérium számításai szerint az idei év egészében 4,3%-kal nőhet a gazdaság, aminek elérését a legfrissebb 4,5%-os féléves adat is alátámasztja.

Ebben az évben 32 milliárd forintot különített el a kormány ennek kifizetésére. Először, nyilván a választási kampánytól nem függetlenül, először tavaly kaphatott minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő egyszeri, átlagosan 12 ezer forintot.

Jövőre pedig mégiscsak jönnek az Európai Parlament-i és az önkormányzati választások, meg kell alapozni a jó szereplést, habár konkrétum nélkül csupán egy kommunikációs lőzung egyelőre.

címlap: 24.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9914184709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása