ANYASÁGI NYUGDÍJ?! Ön szerint mennyi munka a gyermeknevelést?
2018. augusztus 21. írta: BoldogÉ

ANYASÁGI NYUGDÍJ?! Ön szerint mennyi munka a gyermeknevelést?

gyerekneveles-ridikul-hu.jpg

A lengyeleknél már a jövő év elejétől be akarják vezetni a nyugdíj egy új formáját, amelyre azok a nők lennének jogosultak, akik elég sok gyermeket neveltek fel életükben.

Lengyelországban elkészült az anyasági nyugdíj bevezetésével kapcsolatos törvény első tervezete, amely a legalább négy gyermeket felnevelő anyákat érinti - tudósított a Business Insider Poslka.

2019-től mindenképpen jogosultak lennének minimálnyugdíjra függetlenül attól, hogy mennyi időt dolgoztak hivatalosan - készített összefoglalót erről a napi.hu

Lengyelországban ez a minimálnyugdíj lenne, ami most 1029,80 zloty (77 ezer forint).

Bejelentették, hogy törvénytervezetet konzultációra bocsátják, mert szeretnék, hogy már szeptemberben a Szejm elé kerülhessen, hogy január 1-től hatályba is léphessen.

címlap: ridikul.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3814192751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása