A PARLAGFŰ AZ ÉRDI GAZDASÁG ÚJ HÚZÓÁAGAZATA? Vagy egyszerűen igénytelen a városvezetés?
2018. augusztus 22. írta: BoldogÉ

A PARLAGFŰ AZ ÉRDI GAZDASÁG ÚJ HÚZÓÁAGAZATA? Vagy egyszerűen igénytelen a városvezetés?

parlagfu-erd-furdoutca01.jpg

Úgy látszik, T. Mészáros Sándor és csapata az érdi parlagfű termesztésben látja a jövő gazdasági potenciálját, ezért annak “termesztésébe” fogott.

A képeken jól látható növényzet, a Fürdő utca végén, közvetlenül a játszótér mellett található, sok helyen eléri a 1.5 méter magasságot is, körülbelül 70 méter hosszan és több száz négyzetméteren. Ha jól tudjuk, ez bizony önkormányzati terület.

parlagfu-erd-furdoutca02.jpg

Az is előfordulhat, hogy gyógyászati célokból termesztik a parlagfüvet, mert egyes vélemények szerint, ha megeszi az ember, úgy nyersen, elmúlik az allergiája. Egyes indián népek pedig levest főznek belőle, mert erősíti az immunrendszert.

parlagfu-erd-furdoutca03.jpg

Bár inkább afelé hajlok, hogy egész egyszerűen nem törődnek a területtel, még akkor sem, ha játszótér van mellette, és nem biztos, hogy jó tesz a gyerekeknek és a szüleiknek.

Esetleg ez is az alázatra nevelés egyik eszköze, nem vágjuk le nektek a parlagfüvet, csak úgy azonnal, majd ha környörögtök érte, gondolhatják a “derék” városvezetők.

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7914195733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palika100 2018.08.23. 02:37:35

Sok ilyen díszes területet ismerek Érden.
!! virágzó kertváros !!
Duna parthoz ugorjunk már le.... (embermagasságúak)
Én szégyellem magam
Az alleg.. legyen velünk.
süti beállítások módosítása