BÚCSÚ A NORMÁL ÉS HALOGÉN GYERTYAIZZÓTÓL ÉRDEN IS: Szeptembertől kivonják a forgalomból
2018. augusztus 26. írta: Cseri Pali

BÚCSÚ A NORMÁL ÉS HALOGÉN GYERTYAIZZÓTÓL ÉRDEN IS: Szeptembertől kivonják a forgalomból

izzok.jpg

A halogén normál és gyertyaizzókat 2018 szeptemberétől kivonják a forgalomból.

Az Európai Unióban megkezdődött a rosszabb hatásfokú, nagy energiaigényű világítótestek fokozatos kivonásának folyamata. Hogy miért? Nos, a LED-ekhez hasonlítva például a halogénizzók ötször annyi energiát fogyasztanak, és jelentősen több hőt is termelnek. Ezek mindegyike negatív hatással van a környezetre.

Ez azt jelenti, hogy az EU-ban nem lehet többé halogén normál és gyertyaizzókat előállítani, illetve továbbértékesítési céllal importálni. (Minden kereskedelmi raktáron maradó halogén normál és gyertyaizzó továbbra is értékesíthető a fenti dátum után is.) De van egy nagyon jó alternatíva: LED – rengeteg nagyszerű előnnyel, és szintén hatalmas választékban kapható, hogy ezekkel lehessen helyettesíteni a halogénizzókat.

Forrás: philips.hu

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3114203065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása