Tabudöntögető kiállítás lesz Érden A Férfi – Portrék és Történetek címmel
2018. augusztus 28. írta: Cseri Pali

Tabudöntögető kiállítás lesz Érden A Férfi – Portrék és Történetek címmel

ferfi.jpg

A Férfi – Portrék és Történetek címen 2018. augusztus 31-én 18 órakor kiállítás nyílik az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban.

Az alkotók, Szabó Ági, fotós és Gálfi Saci, blogger.

Saci több mint két éve írja azember c. blogot, interjúgyűjteményt, ahol emberek történeteit szeretné felkutatni, s megtudni, kinek mit jelent a „jó élet”, a boldogság. Mára a weboldalon közel 200 történetet találunk, s azok szinte kivétel nélkül azt sugallják, hogy a hétköznapi élet igenis szép, s abban a csodát nem várni, hanem meglátni kell.

Egy szépséges kutyasétáltatós reggel Saci összetalálkozott Szentendrén Dáviddal. A történte Saciban elindította a gondolatot, hogy bizony, annyit beszélünk rólunk, a nőkről, a nehéz szerepeinkről, az anyaságról, hogy hogyan legyünk (jó) nők, de arról viszont oly keveset, hogy hogyan kell (jól) férfinak lenni, egyáltalán mit jelent ez.

Ez a gondolat találkozott Ági akkor már motoszkáló ötletével: kellene a MOMents365 után - és amúgy is- egy férfitabló. Lehetőleg szakállas (és/vagy) izgalmas férfisorsokkal.

Ezekből a beszélgetésekből gyűlt össze az érdi tárlat anyaga: az eddig elkészült, több mint harminc portrét mutatja be, négyévestől nyolcvankét évesig, boldog házasságban élő, egyszer-többször elvált, örök agglegény, még szingli, lelkész, jógaoktató, segítő foglalkozású, üzletember, örök romantikus vagy éppen kőkemény, szikár lélek.

Ami azonban azonos mindannyiukban, hogy tabuk nélkül álltak a kamerám elé és vallottak magukról.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: http://www.agiszabo.hu/a-ferfi-portrek-es-tortenetek/

A kiállításon a fotók mellett néhány gondolat is olvasható lesz minden egyes interjúalanytól, de ezúttal érdemes nem otthon felejteni az okostelefonokat sem, ugyanis QR kódok használatával lehetőség nyílik a teljes írások helyben történő megismerésére is.

A megnyitón természetesen jelen lesznek az alkotók, így alkalom nyílik a velük történő személyes beszélgetésekre is, és ha szerencsénk van, jónéhány interjúalanyra is ráismerhetünk majd a vendégek között.

A Férfi – Portrék és Történetek 2018. október 2-ig lesz megtekinthető a művelődési központban: Érd, Alsó utca 9.- írják a szervezők a Facebookon.

 

Fotó: AgiSzabo Photography

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5014208479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása