JÖN AZ ÚJ TANTERV! Jönnek a keresztény tankönyvek és elsorvasztják természettudományokat?
2018. augusztus 29. írta: BoldogÉ

JÖN AZ ÚJ TANTERV! Jönnek a keresztény tankönyvek és elsorvasztják természettudományokat?

nat_hvg.jpg

Az új Nemzeti Alaptanterv tervezetét pár napon belül hozzák nyilvánosságra, néhány elemről már terjednek a hírek.

Hétpecsétes titokként őrzi az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új Nemzeti Alaptanterv tervezetét, amelyről a hírek szerint Kásler Miklós miniszter a nemzeti tanévnyitón beszél majd pénteken, a vitára bocsátandó tervezet aznap kerülhet nyilvánosságra. Néhány elemet azonban megtudott belőle a hvg.hu.

Információik szerint a tervek szerint, a hetedik-nyolcadik osztályban összevonják a biológiát, kémiát és fizikát természettudományok tantárgy néven. Ötödikben és hatodikban a diákok természetismeret tantárgyat tanulnak, ezt vinnék tovább.

Ez a “nagyszerű” elképzelés a szakképzésben az összevont természettudományos tárgyaknál már korábban bevezetésre került.

Úgy tudjuk, a kormány lemondott a 9. évfolyamos iskola bevezetéséről, ennek financiális és humánerőforrás okai vannak, több ezer pedagógus hiányzik.

A tervek szerint az új Nemzeti Alaptanterv jövő szeptemberben lép életbe, bár szakemberek szerint csúszhat a bevezetése, mert az Emmi csak félkész tervet kapott.

Az új NAT-hoz új tankönyvek is kellenek, a Népszava úgy tudja, kétféle tankönyvet akar bevezetni a kormány, egy állami és egy egyházi, keresztény szemléletűt.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr914209737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása