NAGYON VIGYÁZZON ÉRDEN IS ! A csalók nem adják fel!” – az ügyfeleitől kér segítséget a NAV
2018. augusztus 31. írta: Cseri Pali

NAGYON VIGYÁZZON ÉRDEN IS ! A csalók nem adják fel!” – az ügyfeleitől kér segítséget a NAV

nav.jpg

Tucatszám érkezik bejelentés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, miszerint csalók küldenek a NAV nevében hamis elektronikus leveleket, hogy adó-visszatérítésre hivatkozva személyes ügyféladatokat szerezzenek meg.

A NAV közleménye szerint ömlenek hozzájuk a bejelentések arról, hogy a nevükben csalók próbálnak meg hozzáréfni az ügyfeleik adataihoz. Az illetéktelenek e-mailjei általában egy hivatkozást is tartalmaznak, melyre kattintva egy olyan oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek.

A NAV arra kéri az ügyfeleit, hogy senki ne adja meg ilyen oldalakon az adatait. Az ebből származó károkért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem vállal felelősséget. A NAV soha nem kér e-mailen bankszámlára vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, értesítési gyakorlata merőben eltér a csalók módszerétől. A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van.

(hvg)

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2314213803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása