Jelentős támogatást kapott az érdi Sola Rádió
2018. szeptember 08. írta: Cseri Pali

Jelentős támogatást kapott az érdi Sola Rádió

sola-logo-610x394.jpg

Helyi, körzeti és kisközösségi rádiók hír-, szolgáltató, illetve tematikus magazinműsorainak egyévi gyártására hetvenöt millió, közösségi televíziók és rádiók folyamatos működését biztosító műszaki fejlesztésekre pedig több mint negyvennyolc millió forint támogatást ítélt oda a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program rendszeresen jelentkező rádióműsorok gyártásának egyéves támogatására meghirdetett idei pályázatának második fordulójában összesen 75 millió forintot ítélt oda 23 helyi, körzeti és kisközösségi rádió 28 hír-, szolgáltató vagy tematikus magazinműsorának készítésére.

A támogatott kereskedelmi rádiók között van a miskolci Rádió M, a gyöngyösi FM7 Rádió, a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a kecskeméti székhelyű Gong Rádió, a szegedi Rádió 88, a Rádió Dabas, Fehérgyarmatról a Rádió Som, a budapesti székhelyű Trió Rádió és Amadeus Rádió, illetve öt vidéki - a szekszárdi, a győri, a kiskunfélegyházi, a pécsi és a békéscsabai - frekvenciával a szintén fővárosi központú Rádió 1.

A közösségi rádiók közül támogatja a testület a debreceni FM90 Campus Rádió, az érdi székhelyű Sola Rádió, a nyíregyházi és a miskolci frekvenciához köthető két pályázatával a miskolci székhelyű Európa Rádió, valamint a budapesti Karc FM, a Magyar Katolikus Rádió, a Klasszik Rádió, a Jazzy Rádió, az InfoRádió és a Civil Rádió egy-egy műsorát. Ebben a fordulóban a kisközösségi rádióállomások közül a kiskunfélegyházi Rádió Smile, a gyöngyösi MaxiRádió, a székesfehérvári Táska Rádió és a gyomaendrődi Rádió Sun műsorainak készítése részesült támogatásban.

A televíziók közül támogatást kapott a dunaújvárosi D+ TV, a TV Szentendre, a budapesti City TV, a Szentes Televízió, az RTV Szekszárd, a Tatai Televízió, a csabacsűdi székhelyű Körös Televízió, a Budakeszi központú BKTV, a Szentgál Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió, a csornai Rábaközi Televízió, a Kanizsa TV és a pécsi Pannon TV. A rádiók közül a fővárosi székhelyű Magyar Katolikus Rádió és a veszprémi székhelyű Mária Rádió Savaria fejlesztheti technikai berendezéseit.

(mti)

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1914229637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása