LESZAVAZTA AZ ÉRDI POLGÁRMESTER AGYMENÉSÉT A KÖZGYŰLÉS! Mégis engedik az Érdi Közéleti Kerekasztal elnevezést
2018. október 20. írta: BoldogÉ

LESZAVAZTA AZ ÉRDI POLGÁRMESTER AGYMENÉSÉT A KÖZGYŰLÉS! Mégis engedik az Érdi Közéleti Kerekasztal elnevezést

erd_kozeleti_kerekasztal_vs_t_meszaros_andras.jpg

Zárt ülésen tárgyalta a közgyűlés az ügyet, ugyanis T. Mészáros András korábban megtiltotta a Közéleti Kerekasztalosoknak az “érdi” jelző használatát – ők azonban ezt a döntést megfellebbezték.

A másodfokként eljáró érdi közgyűlés úgy döntött, hogy a csaknem egy éve megalakult Érdi Közéleti Kerekasztal nevű társaság mégis használhatja az “érdi” jelzőt. A kerekasztal újságot indított, és a tagság egyesületté szeretne alakulni.

Az ügyet tárgyaló zárt ülésről kiszivárgott információk szerint T. Mészáros szerint a fellebbezést el kellett volna utasítani.

.A mostanra kialakult helyzet meglehetősen bizarr. A közgyűlés ugyanis mint másodfokú hatóság éppen a polgármester előterjesztésére változtatta meg a polgármester által első fokon meghozott döntést.

Az ügy legújabb fejleménye megmutatta, hogy ez a névviselési eljárás több szempontból is megmutatta a közigazgatási rendtartás és az önkormányzati törvény néhány rendelkezése közötti ellentmondást.  Az egyik ilyen ezek közül, hogy az első fokú döntés meghozója és a másodfokú határozati javaslat előterjesztője ugyanaz a személy, azaz a polgármester.

Az persze továbbra is megválaszolatlan a kérdés: egy asztaltársaság miként és milyen korlátozásokkal vehet fel nevet. Milyen szabályok vonatkoznak rá, ha sehová nem jegyezték be őket, nincs székhelyük. Az sem tisztázott, hogy a kerekasztal ügyében ki tekinthető ügyfélnek, ha a kerekasztal jogilag nem létezik. Ki képviselhet egy nem formalizált civil csoportosulást?

forrás: Átlátszó/Kis Zoltán (Érd)

kép: Érdlakó

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1114311913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása