MIT VÁRJUNK AZ ÉRDI NER-TESÓKTÓL, avagy Bács Pityu a kisstílű faszariság élő szobra?!
2018. október 20. írta: BoldogÉ

MIT VÁRJUNK AZ ÉRDI NER-TESÓKTÓL, avagy Bács Pityu a kisstílű faszariság élő szobra?!

bacsistvan-nevjegy-youtube-com.jpg

Írtunk róla, hogy a Tök Jó Fesztivál kapcsán T.Mészárosék igazi Döbrögi elvtárs módjára - nyilván érezvén a választások közelségét - tűzzel-vassal kezdik irtani az ilyen és ehhez hasonló, az érdiek nagyobb tömegét megmozgatni képes rendezvényeket.

Persze ismerjük már annyira ezt a viselkedési módot, hogy biztosak lehettünk benne, hogy ők ennyivel nem elégszenek meg és nem is kellett csalódnunk.

Mit ad isten, tegnap kora este felkerült egy előterjesztés - melyet ki más, mint az érdiek egy részét lecsürhéző Bács István terjesztett elő - amelyben két ellenzéki képviselőtől megvonnák a havi díjazásuk 50%-át.

Az előterjesztés jogilag teljesen megáll, ha pontosak akarunk lenni, hiszen a két ellenzéki képviselő - név szerint dr. Csőzik László és Szűcs Gábor - a Közgyűlés 2018. szeptember 27-én zárt ülésén, amikor tárgyalták

a „Javaslat Érd város névhasználatának megtagadása tárgyában hozott határozat ellen benyújtott fellebbezés elbírálására”

című előterjesztést, résztvettek a szavazáson. A közgyűlés itt, mint másodfokon eljáró hatóság az érdi Közéleti Kerekasztal települési névhasználatának engedélyezése tárgyában hozott döntést.

A szavazást követően a polgármester kérdésére dr. Csőzik László és Szűcs Gábor képviselők úgy nyilatkoztak, hogy mindketten tagjai a döntéssel érintett szervezetnek.

Na már most, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 49. § (1) és (3) bekezdése alapján:

„(1) A képviselő-testület döntéshozatalából kizárható az, akit vagy akinek a közeli hozzátartozóját az ügy személyesen érinti. Az önkormányzati képviselő köteles bejelenteni a személyes érintettséget. A kizárásról az érintett önkormányzati képviselő kezdeményezésére vagy bármely önkormányzati képviselő javaslatára a képviselő-testület dönt. ...”

„(3) A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatában meghatározza a személyes érintettségre vonatkozó bejelentési kötelezettség elmulasztásának jogkövetkezményeit.”

Ez utóbbi kérdésről az érdi közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzata vonatkozó pontjában úgy rendelkezik, hogy:

„(3) Amennyiben a képviselő személyes érintettsége esetén törvényben meghatározott bejelentési kötelezettségének nem tesz eleget, akkor - erre irányuló indítvány esetén - a Közgyűlés soron következő ülésén dönt a képviselő egy havi tiszteletdíjának 50 %-os csökkentéséről.”

Tekintettel arra, hogy a személyes érintettséget a két képviselő nem jelentette be, tulajdonképpen jogilag megfelelő módon járnak el, ha elveszik ezt az 50%-ot. 

Nyilvánvalóan a döntés tartalmának hatalmas súlya inspirálhatta Bács alpolgit, hogy a kínálkozó alkalomra lecsapjon, mint gyöngytyúk a takonyra és nem is volt rest ezt beterjeszteni.

Tulajdonképpen hasonlóképpen inspirálóan hatott ránk ez az előterjesztés, ezért javasoljuk, hogy

“VEZESSÜK BE ÉRDEN A FASZARISÁGOT, mint egy jellemző politikusi mennyiséget, és ennek mértékegysége pedig legyen az 1 BÁCS.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2114312353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása