CSÜTÖRTÖKTŐL AZ ÉRDI BOLTOK IS CSAK AZ ÚJ EZRESEKET FOGADJÁK EL! A régieket csak beválthatja
2018. október 27. írta: BoldogÉ

CSÜTÖRTÖKTŐL AZ ÉRDI BOLTOK IS CSAK AZ ÚJ EZRESEKET FOGADJÁK EL! A régieket csak beválthatja

1000ftos-uj-mnb-hu.jpg

Idén március 1-től a készpénzes fizetéseink során már találkozhattunk a megújított 1000 forintos bankjegycímletekkel.

A bankjegyek azon túl, hogy képi megjelenésükben megújultak, a biztonsági elemeiket tekintve is korszerűbbek lettek. A jelenleg forgalomban levő – 2017 előtt kibocsátott – régi 1000 forintos bankjegyekkel október 31-ig fizethetünk, ezt követően az MNB bevonja azokat, így 2018. november 1-től már csak az új 1000 forintos bankjegyeket használhatjuk.

Fontos tudni, hogy ettől a naptól kezdődően a be nem váltott, régi ezer forintos bankjegyek sem veszítik el az értéküket. A régi bankjegyek ezt követően minden bank- és postafiókban három évig, az MNB lakossági pénztárában pedig húsz évig, azaz 2038. október 31-ig, díjmentesen átválthatók – azonos címletű – törvényes fizetőeszközre.

A forint bankjegyeket érintő egyéb változásokról az MNB honlapjának Bankjegy és érme oldalán további naprakész, részletes információk érhetők el.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2814325647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása