KATASZTRÓFA, 116 TELEPÜLÉSRŐL NEM TUDJÁK ELVINNI A HULLADÉKOT. Reméljük, Érdig nem ér el a káosz
2018. október 27. írta: Cseri Pali

KATASZTRÓFA, 116 TELEPÜLÉSRŐL NEM TUDJÁK ELVINNI A HULLADÉKOT. Reméljük, Érdig nem ér el a káosz

szemet.jpg

Hatalmas káosz van a szemétszállításban szinte az egész országban, ami ki tudja mikor ér el más megyéket is. Reménykedünk benne, hogy nálunk nem lesz gond, mert akkor jól megnézhetjük magunkat. Meg a szemetünket is

Már megkapták az önkormányzatok az értesítőt, és a katasztrófavédelmet is bevonta a tárgyalásokba a bajba került Zöld Híd Kft., amely máig nem kapott segítséget, így fel kell függesztenie a hulladékszállítást 116 településen. A cégvezető a Pénzcentrumnak azt mondta, hétfőn újra tárgyalóasztalhoz ülnének, hogy megoldják a helyzetet. Addig is csak a kórházakból, oktatási intézményekből viszik el a kukákat - ameddig kitart az üzemanyaguk.

Már ki is értesítette a Zöld Híd Kft. az érintett önkormányzatkat, illetve a katasztrófavédelmet arról, hogy nem tudják ellátni a szemétszállítási szolgáltatást. A Pénzcentrum megkeresésére Gyenes Zoltán vezérigazgató elmondta: az általa korábban kitűzött, ma reggeli határidőig nem kaptak segítséget a kukaholdingtól, így fel kell függeszteniük a szolgáltatást. A következő tárgyalásra hétfőre tettek javaslatot, ekkor már a katasztrófavédelem képviselői is jelen lesznek.

A jogszabály szerint ugyanis a feladatot a katasztrófavédőknek kell ellátniuk. Nekik nyilván nincs sem megfelelő járműparkjuk, sem betanított személyzetük, így egy másik közszolgáltatót kell találniuk, aki elvégzi a szemétszállítást - vázolta Gyenes, aki arra nem tudott válaszolni, hogy melyik cég fogja átvenni a szolgáltatást. "Kérdés, hogy a megmaradt 25 szolgáltatóból melyik tud egy ekkora területet is pluszban ellátni.

(greenfo)

"Nyilván egyik sem ingyen vállalná a feladatot, ennyi erővel pedig nekünk is adhatnák a forrást" - tette hozzá a cégvezető, aki szerint pont erről beszélnének majd a hétfői egyeztetésen. Elmondta, hogy az autóik ma még kimentek, de holnaptól csak a kórházakból, oktatási intézményekből, illetve majd az ünnepre tekintettel a temetőkből tudják elvinni a szemetet - ameddig kitartanak az üzemanyag-készletek.

A Pénzcentrum már összeszedte azt a 116 települést, amelyen hiába várják a Zöld Híd autóit.

Nem ismeri be a kormány, hogy tönkretette a hulladékgazdálkodást is

Gulyás Gergely szerint a hulladékszállítást végző gazdasági szereplők zsarolni próbálják a kormányt, de az nem enged a rezsicsökkentésből, és ha kell, akár a katasztrófavédelem is képes átvenni a szolgáltatás biztosítását, de nem ez a cél.

A jelenlegi rendszerben jelentős tartozások halmozódtak fel, ezt most mérik fel, de több tízmilliárdos a nagyságrend. Gulyás szerint ez nem a rezsicsökkentés, hanem részben a rossz gazdálkodás következménye a hiány.

A budapesti szelektív hulladékszállítás tündöklése és bukása

Egyre több panasz érkezik az akadozó fővárosi szemétszállításról, legyen szó akár a belvárosról, akár a peremkerületekről. Az önkéntesek beszámolói szerint az utcán áll a szemét a X., a XI., a XIII., a XV. és a XX., kerületben is. A kukaholdingnál eltűnik a pénz.

A 2014-ben magyar termék nagydíjas szolgáltatás a főváros egyik kirakat-projektje volt az előző kormányzati ciklus elején. „A lakótelepi-, belvárosi, illetve egyéb társasházas övezetekben összesen 83.000 db 240 literes, a kertvárosi, családi házas területeken 320.000 db 120 literes hulladékgyűjtő tartályt helyeztünk ki” – írja az FKF honlapja.

(greenfo)

 

Fotó: greenfo.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3914324975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.