A NEMZET BAJSZA SZERINT: Az érdi diákokból is kommunisták lesznek, ha minden így marad
2018. november 03. írta: Cseri Pali

A NEMZET BAJSZA SZERINT: Az érdi diákokból is kommunisták lesznek, ha minden így marad

kover_bajusz.jpg

Kövér László egy igazi sámán, ha mond valamit, akkor az nagyon mondva van, de ha nem mond semmit, attól is megremeg a magyar ugar. Most megint mondott valami velőset, úgy hetykén, bajuszosan, Tisza István halálának 100. évfordulója alkalmából megtartott koszorúzáson.

Kövér László azt mondta, végre rehabilitálni kell múltunkat, és újra kell fogalmaznunk az elmúlt több mint ezer esztendőt, különösen a 20. századi történelmet, annak érdekében hogy helyesen lássuk a ma kihívásait is.

Kövér László a rendszerváltoztatás kudarcterületének nevezte a történelemoktatást. Szerinte gyakorlatilag ugyanazt a marxista, posztmarxista koloncot cipeljük a nyakunkban, mint amit a második világháború után a nyakunkba akasztottak. Itt az ideje, hogy végre megpróbáljuk magunk értelmezni a történelmünket és visszavenni azt, ami a miénk – írja a Magyar Idők.

Igazából nem tudni, hogy  a házelnök mikor lenne elégedett a mai történelemoktatással, talán ha minden oldalon Horthy vagy Gömbös Gyula-idézetek lennének a történelemkönyvben? Szerény véleményem szerint, ha kudarcos a magyar történelemoktatás, az már jó ideje a kormánypárt bűne és hiányossága, bár a többi kormánynak is megvannak a maga bűnei benne. Hiszen jól hangzik, hogy posztmarxista koloncot cipelünk még mindig, csak közben azt is kell látnunk, hogy a Fidesz az egész oktatást oda rángatja vissza a “szép” kommunista időkbe, az oktatás és az egész tankönyvpiac államosításával, nem beszélve a kritikus gondolkodás üldözésével és a tanárok uniformizálásával. Akkor miről is beszél Kövér tulajdonképpen, hol is van a pártjának az antikommunizmusa, ami olyan szimpatikus volt még hajdanán, és amivel még ma is fogva tartja saját választóit? Illetve hol is van a múlttal való szembenézés, amikor nem merik nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat? Ezzel kellett volna kezdeni a rendszerváltást, kérem szépen, jó akkor még nem voltak kormányon, de kussoltak ők is, megkötötték saját alkuikat.

És mindezek után, miért kell Kövérnek belerúgnia a történelemtanárokba? Amikor már lassan kamerával figyelik őket, hogy eltérnek-e a Fidesz által meghatározott tanmenettől. Megsúgom nekik, úgy ahogy régen, egy normálisan gondolkodó tanár, ha úgy érzi, hogy valami nem stimmel a könyvben, a saját lelkiismerete szerint tanít, jegyzetekből például. Ez a baj?

Erre azért néha emlékeztethetnék őket a saját választóik, pláne, amikor ilyen nagy mellénnyel osztják az észt, és a hazugságot.

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8314341723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása