ÉRDEN IS CSAK ARADSZKIÉK VÁLASZTÁSI BLÖFFJE LETT: április óta késik a tüzifa-támogatás
2018. november 24. írta: BoldogÉ

ÉRDEN IS CSAK ARADSZKIÉK VÁLASZTÁSI BLÖFFJE LETT: április óta késik a tüzifa-támogatás

tuzifa-keller-park-hu.jpg

A választások előtt hirtelen jelentette be a kormány, hogy a váratlan tavaszi lehűlés miatt 12 ezer forint fűtéstámogatást ad a lakosságnak.

A tüzifások akkor kimaradtak, majd júliusban szavaztak a nekik adható támogatásról. Ezt viszont még mindig nem kapta meg az igénylő közel 400 ezer háztartás, jó minőségű tűzifa pedig már nincsen - foglalta össze a napi.hu

Nem készpénzben vagy nyers fában adják majd át a támogatást, amelyet még a választási hajrában ígért meg elvi szinten az ország vezetése, majd júliusban döntött annak kifizetéséről. A lakosok a kereskedőknél beváltható bónt kapnak majd az önkormányzatoktól. Schmidt a lapnak elmondta, hogy a módszerrel nem tudnak gátat vetni a visszaéléseknek, vagyis hogy egyesek felvásárolják a jogosultsági papírokat

A tűzifa elszállítását nem állja a kormány, azt a lakosoknak kell megoldaniuk maguknak.

A probléma még a rendszerrel, hogy az idén már nehéz jó minőségű tűzifát találni a telepeken, de a kiosztásra váró bónokat elméletileg a jövő évben is fel lehet majd használni, tehát egy év múlva jelent majd valódi segítséget az embereknek. De egyelőre még semmit nem kaptak az érintettek.

A támogatás egy másik szegmense is csak blöffnek tűnik a z sincs pontosan definiálva, hogy miként használhatják majd fel a támogatást azok, akik pb-gázpalackokkal fűtenek. Ezek átlagára ugyanis 5000 ezer forint, cserepalackot igényel, és a 12 ezer forintot egy részletben kell felhasználni.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr714390632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása