AKIKET SÁRBA TIPORTAK ÉRDEN! Direkt szívatják a polgárokat, vagy az emberség hiányzik?
2018. november 26. írta: BoldogÉ

AKIKET SÁRBA TIPORTAK ÉRDEN! Direkt szívatják a polgárokat, vagy az emberség hiányzik?

erd-vasutiatjaro-sar02.jpg

Felháborodott olvasói levél landol az emailfiókunkban, amely némi akarattal azt gondoljuk orvosolható.

A Tétényi - Túróc utca sarok és Gyár utcai új vasúti átjáróról van szó, melyről csatolt is olvasónk néhány fényképet. A képek önmagukértl beszélnek.

Tavasszal kezdődött az Érd -felső, 40-es vasútvonal felújítása. Már akkor és azóta is szendvednek az érdligetiek és a vasútvonal környékén élők az utazástól, hisz a MÁV vonatpótlása legfeljebb a Sárvíz utca közelében élőknek alternativa.

Ezért aztán mindenki úgy boldogul ill. utazik, ahogy tud, többen Volánbuszra tértek át. A kérdéses útvonal a Fürdő utcai megállóhoz, egy jól kitaposott (20-30 éve), talpfákkal megsegített, nem hivatalosan megengedett átjáró volt a Túróc utca, Orchidea utcánál, hiszen a Balatoni úton a buszmegálló, orvos, patika, pékség, hentes. . . gyalog jóval közelebb van az Orgona utcán keresztül, nem kell a vasútállomás felé jó nagyot kerülniük az ott élőknek.

erd-vasutiatjaro-sar01.jpg

Hogy megkérdezték-e az ott élőket, vajon hova épüljön a vasút felújítása miatt az új átjáró? Sejthetik a választ, nem kérdezték. Nem a kitaposott és bejáratott helyre, hanem oda építették, ahol csak kevés ember használta, pontosabban még annál is, úgy 100 méterrel még messzebbre, a Tétényi út Gyár utcához.  

Talán az illetékesek ebből gondolták, gondolják, hogy nem kell az új átjárónak - amely most már valójában egy aluljáró -  járhatónak lenni, hisz azt úgy sem nagyon használják. A már megépített új vasúti sín miatt azonban az Orchidea utcánál használt átjárót  sajnos már nem lehet használni, így a Volánbusz Fürdő utcai megállója már nagyon messze van, közelebb lett hozzájuk a Gyár utcai buszmegálló, most oda járnak.

Egészen pontosan jártak mostanáig, mivel beköszöntött az ősz és lassan a tél csapadékos idővel, nagy sárral.

Persze, hogy tutira eszükbe se jusson az ott lakóknak az aluljárót használni - eddig még valahogy átmentek a sártengeren - a múlt héten, nagy gépekkel felszántották a sarat,  betonelemeket raktak le további felhasználásig pont az átjáróhoz, lehetetlenné téve az átjárást, mert belesüllyednek az ott élők a sárba.

Meglepő, de ez az aluljáró nagyon hamar, már kora nyárra elkészült - a környékén csak ritkán folynak valamiféle munkálatok - az átjárás a vasút túloldalára eddig lehetséges volt.

Tudomásunk szerint már többen panaszkodtak a környék képviselőjénél, azonban sem a MÁV (illetve a beruházó), sem az önkormányzat nem tesz legalább annyit, hogy az átjárót használni lehessen, azaz az ott élők eljussanak a vasút túloldalán lévő Gyár utcai buszmegállóhoz.

Lehet, hogy nem szeretnék, hogy az átjárót használják, az csupán polgár szívató funkcióval bír?

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8114394608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása