ÉRDI KÉZILABDA: Szántó Erzsébet helyre rakja T. Mészáros polgit és az ő Boldog Annáját
2018. november 28. írta: BoldogÉ

ÉRDI KÉZILABDA: Szántó Erzsébet helyre rakja T. Mészáros polgit és az ő Boldog Annáját

erdi-noi-kezilabda-kezilabda-live.jpg

Szántó Erzsébettel készített a misportunk.com interjút!

A misportunk.com november elején levelet küldött az Érdi Sport Kft. jelenlegi vezetőségéhez a klub ellen elrendelt NAV végrehajtás és más ügyek kapcsán. A feltett kérdésekre ugyan nem reagáltak, viszont másnap kiadtak egy hivatalos közleményt a közösségi oldalukon. Azt írták:  „Minden rendben van, építkezünk”. Majd „a klub működését bulvár szintjén taglaló megkeresésnek” nyilvánították érdeklődésünket. Ami ennél is fontosabb, az előző vezetésnek tulajdonították a problémák forrását, miszerint „még most (három hónappal e változtatásokat követően) is a korábbi adminisztrációt rendezi.” – a klub.  

Ezért megkereste a lap a közlemény tartalma alapján felelősnek beállított Szántó Erzsébetet, a korábbi ügyvezetőt, hogy avassa be az érdieket és a kézilabda rajongókat a valós részletekbe.

Szántó Erzsébet 2013. március 1-je és 2018. június 28-a között közt volt az ügyvezetője az Érdi Sport Kft.-nek. Ezalatt az idő alatt az érdi lányok 6 bajnoki bronzérmet, 2 Magyar Kupa ezüstérmet szereztek, többször EHF-kupa szereplők voltak.

Az ön vezetése alatti időszakot egy adminisztratív módon áttekinthetetlen, kvázi „rendezésre szoruló”, továbbá minden törvényességet nélkülöző gazdasági működésnek minősítették a közleményükben. Mit szólt ehhez?

Sajnálattal olvastam és rögtön felhívtam dr. Boldog Anna jelenlegi ügyvezetőt és kértem, hogy a Közleményt azonnal vegyék le a közösségi oldalukról. A sejtelmes, maszatolós megfogalmazás a sorok között olyan üzenetet rejtett, mintha az Érdi Sport Kft. a 2018 nyarát megelőző időszakban rendezetlenül és törvénytelenül működött volna. Azt a választ kaptam, hogy ez így marad és kész, majd az ügyvezető asszony egyszerűen kinyomta a telefont.

Ezek szerint akkor nem a szabálytalan működés volt az ön visszahívásának valódi kiváltó oka?

A távozásom körülményeiről eddig nem beszéltem a nyilvánosság előtt, de azt gondolom, hogy a tisztánlátáshoz, vagy a „tiszta víz” érdekében először és utoljára most megteszem. A folyamat 2017 decemberében kezdődött, miután a Magyar Kézilabda Szövetség december 20-án jóváhagyta az Érd Aréna mögötti területen építendő 2,4 milliárd forint értékű edzőcsarnok TAO pályázatát, melyet az Érdi Sport Kft. nyújtott be. Nem sokkal ezután a Felügyelő Bizottság (FB) akkori elnökét T. Mészáros András Érd polgármestere arra kérte, hogy mondjon le az Érdi Sport Kft. Felügyelő Bizottsági elnöki tisztéről, mert ő dr. Boldog Annát szeretné az Érdi Sport Kft. FB elnökének. Az FB elnök 2018. január elején lemondott tisztségéről és T. Mészáros András a  dr. Boldog Annát jelölte az FB új tagjának. Az Érdi Sport Kft. jelenlegi ügyvezetője a megbízást akkor egyéb fontos teendőire hivatkozva és a velem időközben kialakult feszült viszonya miatt nem fogadta el, bár a Közgyűlés a kinevezését jóváhagyta. Szükséges itt megjegyezni, hogy dr. Boldog Anna, 2016. 12. 22-től az Érdi Városfejlesztési Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke, 2017. 04. 19-től az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. ügyvezetője és immár 2018. 07. 09-től az Érdi Sport Kft. ügyvezetője is.

A polgármester dönti el, ki mikor mondjon le, ez azért nem semmi. Hogyan tudtak ezek után együtt dolgozni?

Nehezen, de próbáltam a munkámra koncentrálni. Az eset után T. Mészáros András polgármester úr folyamatosan támadta az Érdi Sport Kft.-ben folyó szakmai munkát, ekkor már az országos sajtó nyilvánossága előtt is bírálta a működést, és a csapat teljesítményét. Akkori nyilatkozatában kiemelte, hogy a kft. ügyvezetője, – vagyis én – az ő megkeresésére nem válaszolt. Ez a „megkeresés” a FTC Rail-Cargo Hungária – ÉRD súlyos verséggel végződő bajnoki mérkőzés után (2018. április 21-én 16 óra 26 perckor) egy megszólítás nélküli privát SMS-ben történt a mérkőzés lefújását követően: „Gratulálok! Azt hiszem ilyenkor kell lemondani, nem az Fb. tag változáskor. T.M.A” – írta a polgármester úr. Ezenkívül egyéb, „normális hangvételű” hivatalos megkeresés sem írásban, sem szóban nem történt a részéről.

Lemondott, miután a selyemzsinórnak is beillő SMS-t megkapta?  

Nem, nem éreztem indokoltnak. Főleg, hogy az SMS-t elküldte a klub elnökének és vezetőedzőjének is, gondoltuk csak hirtelen felindulásból tette a mindannyiunknak fájó vereség után. De később, 2018. májusban T. Mészáros András polgármester ellenőrzési jogkörében eljárva hivatalos levelet küldött, melyben az edzőcsarnok beruházással kapcsolatos kérdéssort tett fel. Határidőre, dokumentumokkal alátámasztva megválaszoltam a kérdéseket és az utasításnak megfelelően elküldtem a Felügyelő Bizottsági tagok részére is. A leadott közel 400 oldalas beszámolóra hivatalos válasz ezután nem érkezett. A helyzet konszolidálódni is látszódott, mikor a klub évzáróján - 2018. június 14-én -  a polgármester úr a klubban folyó munkáról pozitívan nyilatkozott. Ekkor úgy tűnt a konfliktus helyzet rendeződött.

De mégsem így lett?

Sajnos nem, sőt jött a hideg zuhany. Június 25-én felhívtak telefonon, hogy a polgármester úr kabinetfőnöke egyenként behívta a közgyűlésben minősített többségben lévő frakció képviselő tagjait beszélgetésre, az ügyvezetői tisztségemből való visszahívás tervével, amit három nappal később, június 28-án sürgősséggel kívánt T. Mészáros András polgármester úr a közgyűlésnek előterjeszteni. A hír hallatán azonnal időpontot kértem a polgármester úrtól. Augusztus 27-én találkoztunk, amikor felhívtam a figyelmét, hogy a személyemtől függetlenül ilyen speciális tevékenységet végző gazdasági társaságnál az indoklás nélküli vezetőváltás igen nagy rizikó. Veszélybe sodorhatja a folyamatos működést és nem utolsó sorban óriási bizonytalanságot kelt.

Végül kiderült a beszélgetésen mi volt az oka a tervbe vett elmozdításának?

Bizalomvesztés, ennyi volt a rövid válasz, mivel más gazdasági, szakmai vagy vezetői hibát, hiányosságot nem tudott mondani, a megbízási szerződésemre hivatkozott, miszerint nem kell megindokolnia a szerződés felbontását. A közgyűlési előterjesztéshez nem is csatolt semmilyen indoklást. Arra a kérdésemre, hogy az eddigi munkámmal volt-e elégedetlen egyértelmű nemmel válaszolt, és hozzátette, hogy hiszen tavaly a „munkádért még ki is tüntettünk.”

Az önkormányzati közgyűlés végül önt leváltotta, ez sima ügy volt?

A Közgyűlésen a képviselők által feltett kérdésekre annyit válaszolt, hogy az edzőcsarnok beruházás az én hibámból „súlyos késedelemben” van, ezért döntött a visszahívásom mellett. Megjegyzem, egy ilyen méretű beruházás esetében, ami ráadásul nem előre biztosított pályázati forrásból készül, sok esetben több éves késedelem sem váltott még ki azonnali vezetőváltást. A pályázat 2017 decemberében került elfogadásra, így júniusban „súlyos késedelemről” beszélni nem szerencsés. Érden más előre biztosított állami forrásból készülő beruházások közül eddig a legkevesebb késedelem nagyságrendileg 1-2 év volt, de az Ercsi úti sportberuházás esetében a kormány határozat óta eddig 4 év telt el, és még mindig semmi nem történt.(A közgyűlésen elhangzottak ide kattintva megtekinthetők 2.42.00-tól)

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3314401910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása