IGAZI ÉRDI SIKERTÖRTÉNET: Nincs alkalmazottja a cégnek, de van több, mint százmilliós megbízása
2018. december 09. írta: BoldogÉ

IGAZI ÉRDI SIKERTÖRTÉNET: Nincs alkalmazottja a cégnek, de van több, mint százmilliós megbízása

bozsik_program_ovodasok.jpg

Ha azt gondolták, hogy csak az önkormányzat vagy az állam képes “ügyesen” és problémamentesen szerződni, akkor itt a példa arra, hogy van ilyen az MLSZ-nél is, ráadásul a szóbanforgó cég éppen érdi.

Nem lett vérre menő küzdelem abból a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által kiírt közbeszerzésből, amelyet az OTP Bankkal közös Bozsik-programja 2019-es sportmedáljainak szállítására írtak ki - szúrta ki a Napi.hu. Egyedüli ajánlattevőként a Nodexker 2007 Kft. nyerte meg ezt, nettó 122 millió forintot fognak érte kasszírozni legalább. A cégnek 100 ezer darab érmet kell leszállítania, ezen felül opcionálisan 30 ezer darabot rendelhet a sportszövetség - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Nyilván már senki sem dolgozik ugyanannyiért mint tavaly, hiszen az idén nettó 815 forintért szállítják, jövőre már 938 forintért darabját a sportmedáloknak, amit tavaly még 808 forintért tettek meg. Ami érdekessé teszi az ügyet, hogy az az érdi vállalkozás lesz a beszállítója az MLSZ Bozsik-programjának, amely cégnek egyetlen alkalmazottja sincs.

A Nodexker főtevékenysége a nagykereskedelem - 2014 szeptembere előtt a tanácsadás volt -, de az elmúlt három évben egy dolgozója sem volt, jelenlegi székhelye egy érdi kis családi ház a Google Maps utcaképe szerint. Honlapja nincs.

A labdarúgó szövetség és a nyertes november elején kötöttek szerződést, amelynek időtartama hat hónap. A vállalkozás alvállalkozót is bevon a teljesítésbe, a szállítást és csomagolást másra bízza, de hogy kire, az nem derül ki a közbeszerzési dokumentumból.

A jelenleg nagykereskedelemmel foglalkozó Nodexker 2014 szeptemberéig Bánhidi Profil Szervezetfejlesztő Kft. néven, tanácsadással foglalkozott - derül ki a Céginfo.hu adataiból. A tevékenységváltás nagyon bejött a társaságnak, hiszen a 2012-es 200 ezer, a 2013-as 100 ezer és a 2014-es 88 ezer forintos nettó árbevétele 2015-re közel 50 millió forintra nőtt. A fejlődés nem torpant meg, 2016-ra 64 millióra, 2017-re pedig csaknem 100 millióra bővült a forgalma. A sportmedálok szállítása a nyereséget is meghozta a cégnek, az elmúlt két évet 24 milliós, illetve 16 milliós eredménnyel zárta. Osztalékként tavaly 24 millió, míg 2015-ben 5,4 millió forintot fizettek ki a tulajdonosoknak. A cég alapító-tulajdonosai Bánhidi József és Kiss Nóra voltak, 2014 szeptemberében érkezett új tagként az érdi lakcímmel rendelkező Kovács Nóra - aki jelenleg ügyvezető is.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr814465674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása