ÉRDEN IS GYORSAN LEVEHETIK A PÉNZT A SZÁMLÁDRÓL: Most az Index nevében próbálnak fosztogatni
2018. december 28. írta: Cseri Pali

ÉRDEN IS GYORSAN LEVEHETIK A PÉNZT A SZÁMLÁDRÓL: Most az Index nevében próbálnak fosztogatni

csalo_netes.jpg

Karácsonykor bukkant fel a Facebookon, fizetett hirdetésben az az adathalász oldal, ami többek között az Index nevével és tipográfiájával visszaélve utazik hiszékeny emberek személyes adataira, illetve a pénzére - számolt be az Index.hu.

A portálnak több olvasója is jelezte, hogy a közösségi oldalon egy hirdetésre kattintva az Index oldalaira nagyon hasonlító cikket dobott eléjük a rendszer, ami lelkendezve számolt be egy "titkos" weboldalról, ahol az Apple (más verziókban a Telekom) egy euróért osztogat iPhone X telefonokat.

Az akció természetesen kamu, a személyes adatok megadása, illetve az egy euró elutalása után az égvilágon semmi nem történik (illetve akadtak kommentelők, akik arról panaszkodtak, hogy utána levont még tőlük 29 eurót). Az adathalász oldal elég ügyesen van megszerkesztve, csak magyar ip-címen és mobilos felületen mutatja a kamu Index-cikket, benne a linkkel az akcióra, vélhetően azért, hogy a Facebook ellenőrző rendszerein minél később akadjon fenn.

Az Index.hu a szükséges jogi és technikai lépéseket megtette, de azt tanácsolja az olvasóknak, hogy legyenek óvatosak. További részletek itt olvashatók.

(napi)

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2014518438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása