SZERETNÉD, HOGY ÉRDEN CSODÁJÁRA JÁRJANAK A VIRSLIDNEK? Itt a titok, hogyan csináld
2018. december 29. írta: BoldogÉ

SZERETNÉD, HOGY ÉRDEN CSODÁJÁRA JÁRJANAK A VIRSLIDNEK? Itt a titok, hogyan csináld

virsli-fitnesslife-hu.jpg

Tudtad, kell az újévi virsliáldozat?

Rengeteget olvashatunk arról, hogyan főzzünk jól virslit. Nyilván ne főzzük hosszan, de mitől lesz ízletes? Ha nem csak szépet szeretnél (ne durranjon ki), akkor gyere velünk egy kis húsfőzési kémiába illetve kukkants be egy hentesüzletbe - a laboratorium.hu-val

Amikor ebédidőben egy hentes üzletbe tévedünk, az illatok miatt kérünk rögtön egy pár virslit kenyérrel és mustárral. A hentes egy rövid időre a fazékba teszi átmelegíteni a virslit. Belegondoltál már, hogy miért más, mint amit ugyanebből a virsliből főzünk/párolunk odahaza?

És igen, itt jön a kémia!

A hentes fazekában ugyanis ott lapul az „áldozati” virsli. Egész nap fő-fődögél. Ha ezt kapnánk enni, semmi íze nem lenne! Akárcsak a vasárnapi húslevesben, szinte minden íz, ásványi anyag és fehérje kifőtt belőle, azaz a főzővízbe oldódott. Ha ebben a vízben melegítjük át és/vagy főzzük meg a virslit, a kémia törvénye értelmében a virslinkből csak nagyon minimális ízanyag távozik.

A főzés következtében a fenti anyagok kiáramlanak ebből a virsliből, ami ízetlenné válik (ez lesz az áldozati virsli), ha ebbe a főzővízbe helyezzük a friss virslinket, már a víz is tartalmazza mindazt az anyagot, amit az evésre szánt virslink. Ezért nem távozik olyan sok ízanyag a berakott virsliből. Ha kellően sok ízanyagot tartalmaz a főzővíz, elérhetjük, hogy egy újabb virslit beletéve, már további anyagok nem távoznak a virsliből.

Röviden, az ízletes és gusztusos virsli elkészítésének a titka, hogy egy virslit feláldozunk, ronggyá főzünk, majd ebben a főzőlében melegítjük át a tálalásra szánt virslinket. Elég csak melegíteni, mert a virsli készítés technológiája olyan, hogy a hús már főzve kerül a bele.

Természetesen ne feledjük, hogy igazán finom virsliebédet fogyasszunk el, rendkívül fontos a jó minőségű alapanyag.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9414521576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása