ÉRD LEGNAGYOBB BOTRÁNYA 2018-BAN: T. Mészáros kirúgta a kézicsapat vezetőit
2018. december 31. írta: Cseri Pali

ÉRD LEGNAGYOBB BOTRÁNYA 2018-BAN: T. Mészáros kirúgta a kézicsapat vezetőit

tma-tekauer-handballerd-hu_1.jpg

Igazán hatalmas botrány volt az érdi kéziseknél is ebben az évben. T. Mészáros úgy érezte, mint mindenbe, ebbe is bele kell szólnia, mindenhez ő ért a legjobban, aztán csodálkozott mikor, kivételesen, visszaszóltak neki. Nézzük csak, hogy is volt a dolog.

Csúcsformára hajazott a polgi, pedig veszíteni is tudni kell! Alanyi-jogi, jogi-jogi, Csjt., Btk., és egyéb mindenhatóság birtokában gyalázatos, hogy a Fradi merészelte megverni az Érdi kéziseket- így a “mindenható”!

Ezt a szerinte gyalázatos vereséget még az sem kompenzálja - hisz az természetes, hogy az Érd ötödik éve zsinórban bronzérmes a bajnokságban - hogy igen szoros kupadöntőt játszott, a világ egyik legjobb csapatával, a Győrrel.

“És a körülmények megítélésén az sem javít, hogy a meccs után a csapat vezetőinek küldött, magyarázatot váró megkeresésemre sem a klub elnöke, sem az ügyvezető igazgató nem válaszolt. Ez azt jelzi, mintha ezek az emberek személyes tulajdonukként kezelnék a város tulajdonát.” - mondta volt a polgi akkor hisztis-gőgösen.

Ezek után váratlanul kemény választ kapott az érdi polgármester, ráadásul  nem is számított rá: Szabó Edina vezetőedző reagált a város polgármesterének kritikáira.

A vezetőedző visszautasította azt a vádat, hogy nem küzdöttek a Fradi ellen, ezért is gratulált a játékosainak a mérkőzés után. A rengeteg sérült miatt fiatalokat is pályára kellett küldenie, és az ő erejükből akkor ennyire futotta.

"A fiatalok lehetőséget kaptak, és küzdöttek. Hol az a baj, hogy nem játszanak, hol az, hogy játszanak. Nem igaz, hogy feladtuk a mérkőzést, úgy játszottunk, ahogy tudtunk" - mondta akudarcról, majd felolvasott néhány mondatot."Büszkék vagyunk az eredményeinkre és az emberek szeretetére. Fontos ez az út és a céljaink. Állhatatos ember vagyok, naponta igyekszem megújulni, és ismerem a gyengéimet. A belső erőm, az erőnk és a nyugalmunk a szívünkből jön, és nem az egónkból” - mondta érzelmes beszéde végén a szakvezető, aki nyolc éve irányítja az érdi csapatot, és tavaly éppen a mostani kritikus, T. Mészáros András polgármester adta át neki a város díszpolgára címet.

De T. Mészáros kézilabda- guru és polgármester nem felejtett.

A vezetőedző visszavágás után nyilván a megfelelő alkalomra vártak T. Mészárosék, és nem hagyták magukat csak úgy lerázni. Lefejezték a klub vezetését, visszahívták Szántó Erzsébetet, aki szerintük is éveken át sikeresen vezette a céget, és rendes felmondással, 90 nap felmondási idővel visszavonták az Érdi Sport Kft. ügyvezetőjének megbízását.

Az indoklás szerint, “ … a tervezett és sajnos már most jelentős késedelmet szenvedett edzőcsarnok megépítését célzó beruházás sikeres lebonyolítása a jelek szerint meghaladta a képességeit. Ez számunkra is csalódást jelentett.

Ezért az önkormányzatnak mint tulajdonosnak nem maradt más lehetősége, mint hogy elbúcsúzzon tőle, bízva abban, hogy mielőbb sikerül elhelyezkednie a munkaerőpiacon, ahol a képességeinek megfelelő feladatokat kaphat. “ - állt a polgi Facebook-oldalára kirakott posztban.

Annyit tettek hozzá, hogy a mindenki számára nyilvános közgyűlésen indoklás is elhangzott, annak ellenére, hogy az ügyvezető szerződésében az indoklás nélküli felmondás lehetősége szerepel.

Ezek után a kézilabda klubnál alkalmazásban állók közül sokan, többek között Tekauer Norbert elnök is - aki mellesleg Fideszes önkormányzati képviselő is volt abban az időben - bejelentették, hogy távoznak.

És, hogy miért mondtak fel? Csak pár mondat az indoklásaikból:

T Mészáros András polgármester javaslatára a tegnapi közgyűlésen a testület „indoklás nélkül" visszahívta ügyvezető igazgatónkat! Az indoklás nélküli „visszahívás intézménye” diktatúrákban és banánköztársaságokban gyakorlat! Az ilyen típusú eljárás a mi értékrendünknek nem megfelelő és lelkiismeretünkkel nem összeegyeztethető! Ezért úgy döntöttünk, hogy egyet nem értésünknek hangot adva sorsközösséget vállalunk ügyvezetőnkkel!

Az érdi városvezető kármentési akciója kudarcba fulladt, és a helyzet katasztrofálissá vált: az év egyik legnagyobb helyi botránya azzal fenyeget, hogy teljesen megbénul a Sport Kft. az ügyvezető kirúgása és a vele szolidaritást vállalók távozása után.

A kézis vezetők és tisztviselők lemondása igazi lázadás, szinte példátlan szembeszegülés volt  az erős kézzel irányító T. Mészárossal szemben. A sportklub szintén lemondott elnöke a helyi Fidesz-frakció tagja. A múlt heti közgyűlésen, amelyen visszahívták Szántót, Tekauer Norbert odáig merészkedett, hogy nemet mondott T. Mészárosnak - aki egyben a helyi Fidesz elnöke - és bírálta a városvezető döntési-vezetési módszereit. Tekauer nem jelent meg a hétfői rendkívüli közgyűlésen. A Polgárok Háza folyosóin azt pletykálták, hogy Szántó kirúgása után elérhetetlen volt, senkinek nem vette fel a telefont.

A történések egyes elemei összerakva nem nehéz azt a következtetést levonni, hogy T. Mészáros alaposan elszámította magát. Szántó eltávolításának előkészítésekor azzal áltatta magát, hogy senki nem mer szembeszegülni az akaratával. Amikor egyre többen kiálltak Szántó mellett, azt nyilatkozta, hogy az interneten, közleményben bejelentett lemondási szándékok tulajdonképpen nem számítanak, nem fontosak, arra utalt, hogy gyorsan és könnyen vissza lehet csinálni a dolgokat, és ő megbocsát az eltévelyedetteknek. T. Mészáros saját magát és az érdi kézilabdát sodorta bajba.

Aztán a  közgyűlés az ellenzék tiltakozása ellenére megválasztott két új felügyelőbizottsági tagot, illetve határozatlan időre kinevezte ügyvezetőnek Boldog Annát, aki a Sport Kft-t mellett megtartja ügyvezetői pozícióját Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. élén.

Az érdi közgyűlés négy fős ellenzéki frakciójának soros vezetője, Csornainé Romhányi Judit azt nyilatkozta a Boldogulj Érden tudósítójának, hogy Szántó Erzsébet váratlan és gyors eltávolítása nem csak az ellenzéki  képviselőket, de az Érden a sportot, de főleg a kézilabdát kedvelő, a női csapatnak szurkoló lakosokat is meglepte. “Meglepett mindenkit azért is, mert tavaly ősszel Érdi Sport Díjat kapott a közgyűlésünktől” - emlékeztetett a képviselő.

Valószínűleg T. Mészáros András úgy vonul be az érdi történelembe, mint aki tönkretette a helyi kézilabda sportot.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3514525390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása