JANUÁR 1-TŐL MEGSZŰNT A CÉGEKTŐL KAPOTT ADÓMENTES LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁS! Ettől függetlenül van még teendő!
2019. január 05. írta: BoldogÉ

JANUÁR 1-TŐL MEGSZŰNT A CÉGEKTŐL KAPOTT ADÓMENTES LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁS! Ettől függetlenül van még teendő!

lakas-penzcentrum-hu.jpg

Fontos, hogy az eddig adómentes lakáscélú munkáltatói támogatás  megszűnik és az ehhez kapcsolódó átmeneti szabályokról a NAV egy tájékoztatót adott ki.

A fontosabb szabályok, az alábbiak:

  • 2019. január 1-től nem adható adómentesen a munkáltatói lakáscélú támogatás. Ezután a juttatás bérjövedelemként viseli a közterheket.
  • A 2019. január 1-jét megelőzően nyújtott lakáscélú munkáltatói támogatás elszámolásával, felhasználásának igazolásával összefüggésben az Szja tv. 2018. december 31-én hatályos szabályait alkalmazni kell.
  • Csak a 2019. január 1-je előtt kifizetett támogatás minősül adómentesnek
  • Hitel törlesztése esetén a 2018-as év végéig kifizetett támogatás felhasználásának 2018. december 31-éig meg kell történni
  • Lakás tulajdonjogának a megszerzése esetén az év végéig folyósított összeget legkésőbb 2019. március 31-éig kell felhasználni, továbbá a magánszemély az elszámolásra vonatkozó igazolásokat 2019. május 31-éig köteles a munkáltatónak átadni
  • Lakás építése, építtetése, alapterületének a növelése, akadálymentesítése és korszerűsítése esetén az utalt támogatást 2019. december 31-éig szükséges felhasználni, az elszámolásnak 2020. május 31-éig meg kell történnie.

A teljes cikket a NAV hivatalos oldalán megtalálja!

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1814538610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása