HOGY NE LEGYEN “ÜGYEFOGYOTT” AZ ÉRDI BÍRÓSÁGON! Állnak rendelkezésükre
2019. január 10. írta: Cseri Pali

HOGY NE LEGYEN “ÜGYEFOGYOTT” AZ ÉRDI BÍRÓSÁGON! Állnak rendelkezésükre

ugyfelsegito-keperd.jpg

Január 1-jétől működő Érdi Járásbíróságon is Ügyfélsegítő szolgáltatást vehetnek igénybe az állampolgárok.

A bírósági ügyek intézésére minden hétfőn 9-12 és 13-15 óra között van lehetőség. A bíróság szolgáltató jellegének erősítése, a várakozási idő csökkentése érdekében személyesen az Ügyfélközpontban, vagy pedig telefonon a kezelőirodákon előzetes időpontfoglalást követően, az időponttal rendelkező ügyfelek soron kívül kerülnek behívásra. Az időpont foglalásához a név és a telefonszám megadása, valamint a felmerülő kérdés, probléma rövid megjelölése szükséges. Időpontot foglalni legfeljebb egy hónapra előre lehet.

Az Ügyfélsegítő keretében a jogi képviselővel nem rendelkező ügyfelek számára a bíróság segítséget nyújt nyomtatványok kitöltésében, szóbeli kérelmek rögzítésében, illetve bírósági eljárásjogi kérdésekben.

Az Érdi Járásbíróság elnöke, Liziczay Sándor tájékoztatása szerint, az első napon az Ügyfélsegítőt három jogi képviselővel nem rendelkező ügyfél kereste fel házassági bontóper megindításával, büntető ügyben ügyészségi panasz elutasításával, illetve a Budaörsi Járásbíróságon folyamatban lévő üggyel kapcsolatban.

Liziczay Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyfeleknek javasolt a szolgáltatás igénybe vétele előtt végiggondolnia, hogy milyen határozott kérelemmel kívánnak a bírósághoz fordulni, valamint a szükséges dokumentumok – ide értve a személyazonosság igazolásához szükséges iratok – meglétét ellenőrizni, az Ügyfélsegítőre magukkal hozni és mindenképpen célszerű előzetesen időpontot foglalni.

(orientpress)

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4314554284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása