A NEMZETI LEHÚZÁS KORMÁNYA: Kinek az adóját viszik el Mészáros Lőrinc és társai
2019. január 27. írta: Cseri Pali

A NEMZETI LEHÚZÁS KORMÁNYA: Kinek az adóját viszik el Mészáros Lőrinc és társai

abra_peto.jpg

Magyarország jobban teljesít, a magyar gazdaság meg persze, hogy jobban teljesít de a magyar dolgozó, akiről még az alsóneműt is lehúzzák, na, ő teljesít a legjobban. Legalábbis többet fizet, fizetünk be a közös kasszába, mint a cégek, ami azért a pofátlanság netovábbja.

Pető Péter írja:  “tehát mutatom, mivel büszkélkedik a magyar kormány a Magyar Időkben: a multinacionális tőkét állítólag szabályozó, az elitek ellen háborút vívó, a magyar embereket képviselő kormány gazdaságpolitikájának hála a társasági adóból 380 milliárd jött be 2018-ban (kb. 250 milliárddal alacsonyabb összeg, mint 2017-ben), miközben a magyar emberek személyi jövedelemadójából 2177 milliárd ment be, meg még betettünk 3929 milliárd áfát a csúcskulcsainkkal.

Azaz a multicégek luxusprofitja nincs veszélyben, miközben onnan van a legtöbb bevétel, ahol a szegényebb magyarok éppen akkora kulcssal adóznak vásárlásaik után, mint a mészáros lőrincek, tiborcz istvánok. Ez a büszkeségábra mutatja, mi fontos igazán a magyar kormánynak, minden másra ott van a kormányzati kommunikáció.”

Hát kérem, bizony így működik a fideszes kormány rendszere, ezzel aztán lehet dicsekedni, hogy milyen mértékben zsigerelik ki a magyar munkavállalókat. És ha tovább megyünk mindjárt ott a kérdés, hogy hova megy el az a rengeteg beszedett adóforint? Csak nem egyes oligarchák profitját támogatják vele?

Ráadásul megdőlni látszik az a régi tézis, hogy a gazdaságot a multicégek befizetései pörgetik. Biztosan pörgetik, de máshogy, mint azt eddig mondták. Tévedés ne essék, nem a multicégek ellen vagyunk, inkább azt szeretnénk mondani, hogy igazán akkor lenne jó állapotban a gazdaságunk, ha a kormány meg merné adóztatni a nagyobb cégeket. És az nem valami megsarcolás lenne, hanem normális piaci alapon, mondjuk nem adna ennyi kedvezményt a multiknak, hogy itt maradjanak. És ha tényleg annyira menne a szekér, bizony megtehetné, mert nem kellene félnie, hogy az érintett vállalatok egyszerűen elköszönnek az országtól. De nem ez látszik, ha a túlórára kényszerítést  és a többi "gazdasági" intézkedést megnézzük, nagyon nem.

 

Fotó: Facebook

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4414592066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása