VESZÉLYBEN AZ ÉRDI NYUGDÍJASOK? Előzzük meg a trükkös lopásokat, csalásokat
2019. január 30. írta: Cseri Pali

VESZÉLYBEN AZ ÉRDI NYUGDÍJASOK? Előzzük meg a trükkös lopásokat, csalásokat

nyuggerek_zsaruk.jpg

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai és a helyi polgárőrség képviselője tegnap délután az Érd Parkvárosi Művelődési Központ Nagytermében látogatták meg a Fenyves Nyugdíjas klub tagjait. A népes érdeklődő közönség értesülhetett a korosztályuk sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről, azok felismeréséről és az áldozattá válás megelőzéséről. A bűnmegelőzési kollégák prevenciós célzattal bemutatták az időskorúak sérelmére elkövetett trükkös csalások és lopások módszereinek változatos tárházát. Felhívták a figyelmet többek között a termékbemutatókon, árubemutatókon történő vásárlás során betartandó szabályokra, továbbá a tűzifa vásárlás veszélyeire. Szó esett a 112-es általános segélyhívó felelős használatáról, a segélyhívások során közlendő információkról és a szám jogsértő használatának következményeiről. Az érdeklődők kötetlen beszélgetés keretében tették fel a kérdéseiket, illetőleg mesélték el saját tapasztalataikat.

A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat adja:

  • Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják.
  • Ne bízzanak meg a váratlanul telefonon vagy személyesen jelentkező idegenekben!
  • Ha gyanús telefonhívást kapnak, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot unokájukkal, hozzátartozójukkal, mert ezzel tudják ellenőrizni a hívás valódiságtartalmát.
  • Soha ne adjanak át pénzt, vagy más értéket idegenek számára!
  • Bűncselekmény gyanúja esetén értesítsék a rendőrséget!

 

Fotó: police.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8714598612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása