ÉRDI AUTÓSOK, FIGYELEM! Holnaptól bírságolnak a hazai autópályákon
2019. január 31. írta: Cseri Pali

ÉRDI AUTÓSOK, FIGYELEM! Holnaptól bírságolnak a hazai autópályákon

birsag.jpg

Ma járnak le a tavalyi országos és megyei autópálya-matricák, több tízezres bírságot is kaphat, aki új matrica nélkül közlekedik.

Ma járnak le a tavalyi országos és megyei autópálya-matricák, több tízezres bírságot is kaphat, aki új matrica nélkül közlekedik.

Január 31-e, azaz csütörtök éjfél után már nem használhatók a 2018-ban kiváltott országos és megyei autópálya-matricák. Csütörtök után már jogosulatlan úthasználatnak számít, ha tavalyi matricával hajtunk fel fizetős útszakaszokra. Ez a D1/D2 díjkategóriában 14 875 forint bírságot von maga után, de fizetés elmulasztása esetén 59 500 forintig is emelkedhet a bírság.

Az új matricák megvehetők benzinkutakon és a Nemzeti Útdíj Szolgáltató (NÚSZ) irodáiban, SMS-ben, vagy az interneten. Az internetes vásárlás lehetősége akkor is hasznos, ha véletlenül matrica nélkül hajtottunk fel egy fizetős útszakaszra: ilyenkor még 60 perc marad a matrica kiváltására (ez lehet 10, 30 napos vagy megyei matrica is) és a bírság elkerülésére.

Az éves autópálya-matrica érvényessége továbbra is a következő év január 31-ig él. A havi, éves és megyei matricák ára nem változott tavaly januárhoz képest, drágábbak lettek azonban a 10 napos matricák négy járműkategóriában: a személyautók (D1) útdíja 2975 Ft-ról 3500 Ft-ra, a kishaszongépjárművek, lakóautók és mikrobuszok (D2) matricája 5950 Ft-ról 7000 Ft-ra, a buszok (B2) díja 13385 Ft-ról 15 500 Ft-ra, az utánfutóké (U) pedig 2975 Ft-ról 3500 Ft-ra emelkedett. További újdonság, hogy idén fizetőssé válik két új útszakasz, az M35 autópálya (481. sz. főút – Berettyóújfalu közötti 18,7 km-es szakasz) és az M4 autópálya (Berettyóújfalu – 47. sz. főút, 3,7 km).

(vezess)

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1414599928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása