NEHÉZ HELYZETBEN ÉRDEN IS: Pénz nincs, helyette kitartást kért a rendőröktől az országos főkapitány
2019. február 01. írta: Cseri Pali

NEHÉZ HELYZETBEN ÉRDEN IS: Pénz nincs, helyette kitartást kért a rendőröktől az országos főkapitány

fizu.jpg

Engedjék meg, hogy kinyilatkozzam, igenis tudunk arról, hogy az állományunkat foglalkoztatja a jövedelem. Nem az újságból jövünk erre rá."

Ezt Balogh János országos rendőrfőkapitány mondta egy szerdai ünnepségen Kiskunhalason, ahol az új határvadász-laktanyát adták át.

Balogh vezérőrnagy magasabb béreket egyelőre nem ígért, csak kitartást kért a rendőröktől. Azt üzente az utóbbi időben egyre hangosabban elégedetlenkedő állománynak, hogy a rossz fizetés „nem magyar specialitás, egész Európában hasonló kihívásokkal küzdenek a rendvédelmi szervek”.

A főkapitány azért hozzátette: biztos benne, hogy belátható időn belül biztosítva lesz a rendőrök magasabb megbecsültsége.

A kormány 2017-ben és 2018-ban közel 100 milliárd forintot biztosított a rendőrségnek a migráció ürügyén létszámbővítésre és eszközbeszerzésre, amiből jelentős összeget költöttek például a gépkocsipark átalakítására. A rendőrök viszont januárban – a fegyveres rendvédelmi szervek állományától merőben szokatlan módon – a Zsaruellátó Facebook-oldalon kezdték közzétenni saját fizetési kivonatuk másolatát. A valós béreket bemutató mozgalom azután indult, hogy Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára január elején bejelentette: 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedett a hivatásos rendőrök bére.

A rendőrök szerint az állomány igen jelentős része semmit sem érzékelt az emelésből, és most is csupán havi 120-160 ezer forintból kell megélnie.

(24)

 

A fotó illusztráció: Zsaruellátó Facebook

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3214601610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása