ÉRDI BÍRÓ, AKI KEMÉNYEN BÍRÁLJA A RENDSZERT: Legmagasabb szinten akadályozzák a bűnözők felelősségre vonását
2019. február 05. írta: BoldogÉ

ÉRDI BÍRÓ, AKI KEMÉNYEN BÍRÁLJA A RENDSZERT: Legmagasabb szinten akadályozzák a bűnözők felelősségre vonását

keviczki-istva_n-bi_ro_-valaszonline-hu.jpg

„Mintha öngyilkosságra szántam volna magam” – Polt és Handó miatt távozott a korrupciós ügyeket tárgyaló érdi bíró

Keviczki István karácsony előtt félszáz Isten háta mögötti erdélyi településre vitt ajándékcsomagot önkéntestársaival az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány nevében. Nem tipikus kép, amikor egy büntetőbíró a hóban, talicskán tolja a csomagokat autóval megközelíthetetlen falvakban…

Igaz, Keviczki karácsonyra már nem volt bíró: december 15-én drámai üzenetben jelentette be lemondását a Fővárosi Törvényszéken betöltött posztjáról. Ami azt is jelenti, hogy most már beszélhet, és lemondása óta az első interjút a Válasznak adta.

Állítja: gazdasági ügyekben azok kerülnek a vádlottak padjára, akik nem élveznek politikai védettséget, a bírósági kinevezések módja törvénysértő, az azok ellen felszólalókat lehazaárulózzák és új törvényekkel jelentéktelenítik el a bírósági rendszert.

„Kedves Kollégák, kedves Barátaim!

Közel 20 év után eljött a búcsú pillanata. Amikor ’99 nyarán fogalmazóként megkezdtem bírósági pályafutásomat, még azt gondoltam, röpke pár évtized után Tőletek (Veletek) megyek majd nyugdíjba, de még egy éve is ebben reménykedtem. Mára minden megváltozott, képlékennyé vált, relativizálódott, és azok az erkölcsi, morális értékek, melyekről a csendes többség még mindig azt gondolja, elválaszthatatlan jellemzői a bírói létnek, már alig látszódnak, alig hallatszódnak a harsány, törtető, technokrata kisebbség dübörgésétől.

A bírói hivatáshoz elengedhetetlen, külső és belső befolyástól mentes környezet már a múlté, hivatásunk gyorsuló ütemben zuhan és válik majd immanens részévé a mai magyar valóságnak. Én azt már nem akartam megvárni, hogy velem együtt zuhanjon a mélybe, hát távoztam, de lélekben, tettekben eztán is Veletek maradok, számíthattok rám, hiszen – titulus nélkül is – egy kicsit mindig bíró maradok.”

(Keviczki István bíró lemondását indokló Facebook-bejegyzése)

A vele készült nagyon tanulságos interjút a Válasz oldalán olvashatja!

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5014609674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

György Dejtári 2019.02.06. 07:24:17

Taga 20 ! Először is ha nem vagy egy szarral töltött zokni egy gyáva szar akkor nyilvánosságra hozod a neved és úgy csaholsz
Mielőtt abban ringatnád magad , hogy én a Fidesz szószólója vagyok elmondanám az életemben soha semmilyen pártnak nem voltam tagja de azt büszkén vállalom , hogy jobb oldali ember vagyok és leszek mindig !
És küzdeni fogok az ilyen mocskos ganéj kommunista ballib szarkupacok ellen mint te , az ilyenek akiket komentjeidben magasztal amikor kinyitod az a büzlő pofádat ! A Magyarok Istene verjen meg te a Magyar Nemzet szégyene !

taga20 2019.02.08. 22:26:59

@György Dejtári: gyuri az isten verjen meg! te nem vagy fityeszes jobbágy?

nálad nagyobb szervilis faszt rég láttam!

O1G-t vágod droid?:))

György Dejtári 2019.02.14. 09:02:30

@taga20: te szellemileg alultáplált mutasd már meg magad , keresd már velem a találkozást , te gyáva szar . Tedd már fel valahová azt ganéj képed ne kivánd , hogy utánna járjak , hogy ki vagy mert az nem fog jól esni !

taga20 2019.02.22. 22:40:21

@György Dejtári: anyádat fenyegesd, te retardált szardarab!

te hova tetted fel a gnom pofádat? mesélj fityeszork!

hederg 2019.03.09. 21:17:22

@György Dejtári: Nem kell komcsizni! Orbán és a bandája kevés kivétellel mind az volt! Jobb oldali vagy? Lehet! Azért miért gondolod aki bírálja ezt az álkeresztény rabló maffiát az baloldali?
süti beállítások módosítása