ÉRD ALSÓN A VANDÁLOK ELLEN, HANGULAT JAVÍTÁSI MÁV KIÁLLÍTÁS! Azt remélik, jó fejek lesznek a rongálók
2019. február 09. írta: BoldogÉ

ÉRD ALSÓN A VANDÁLOK ELLEN, HANGULAT JAVÍTÁSI MÁV KIÁLLÍTÁS! Azt remélik, jó fejek lesznek a rongálók

noveny.jpg 

Különleges, helyi természeti értékeket bemutató fotógaléria nyílt Érd alsó állomás peronjain.

Azt írja a vasúttáraság, hogy engedélyezte az érdi önkormányzatnak az Érd alsó állomás peronján korábban üresen álló hat plakátvitrin művészeti célú, határozatlan idejű és ingyenes hasznosítását. A művészeti alkotások számára biztosított vitrinekben a helyi önkormányzat elsőként az érdi Duna-Art Fotóklub vezetőjének helyi természeti értékeket bemutató képeiből rendezett kiállítást.

A képeket Körmendy Zizi természetfotós, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének (MFVSZ) tagja készítette. A helyi élővilág különlegességeit bemutató felvételek Érd területén, a Beliczay-sziget levendulásában és a Fundoklia-völgyben készültek. A kiállítás egyik érdekessége a rablópillét ábrázoló fotó; a fokozottan védett rovarból csak néhány példány él Érd környékén.

Igyekszik a MÁV a vasúti környezetet széppé és barátságossá tenni, ha már a vasúti közlekedés kissé döcögősen változi. A vasúttársaság folyamatosan törekszik a vasúti környezetben hangulatjavító intézkedésekre, alkotói pályázatokkal és egyedi alkotások megvalósításának engedélyezésével igyekszik bevonni a különböző intézményeket, a civil szféra szervezeteit és az egyéni alkotókat is.

Ezzel egyébként két legyet üthetne a MÁV, mert sem a létesítés, sem a fenntartás nem kerülne egy fillérjébe sem.

Mondjuk a közlemény legviccesebb részében azt írják, idézzük szó szerint

“ A vasúti környezet művészeti célú hasznosításától a társaság azt reméli, hogy az alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, megóvja épségüket, hogy azok sokáig díszíthessék az aluljárókat, állomásokat.”

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3214616600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása