FIDESZ KÖZELI VÁLLALKOZÓÉ LETT A MAGYAR MCDONALD’S. Most zárul a tranzakció
2019. február 16. írta: Cseri Pali

FIDESZ KÖZELI VÁLLALKOZÓÉ LETT A MAGYAR MCDONALD’S. Most zárul a tranzakció

ameki.jpg

Mondhatjuk ezután némi túlzással, hogy a kormányközeli gyorsétteremben majszoljuk a hamburgerünket, ha betérünk a Mekibe, vagy hivatalosan a McDonald’s-ba egy Big Mac-re.

Mondjuk nyilván nem akarják NER közelivé adaptálni és új termékeket piacra dobva a rendszer mellett kampányolni a Mekiben, így a nőknek szülést elősegítő sajtburgert, vagy migráns űző dupla burgert is kínálni.

Mindezt azért írjuk, ugyanis egy kormányközeli oligarcha kezébe került az étteremlánc magyarországi része.  Mint ahogy a hvg írta: A Market Zrt. alapító-vezérigazgatója, Scheer Sándor tulajdonába került a magyarországi McDonald’s – jelentette be közleményben a McDonald’s Corporation. Scheer úgynevezett Development Licensee (DL) partnerévé válik a világ vezető gyorsétteremláncát működtető amerikai cégnek.  

A partnerség azt jelenti, hogy a cég helyett a DL felel az éttermek fejlesztéséért, ő finanszírozza például az éttermeknek helyet adó ingatlanokat. Ahogy a McDonald’s írja közleményében: a magyarországi üzlet további működtetéséhez és növekedéséhez szükséges tőkét Scheer Sándor fogja biztosítani. Nem lesz a számára teljesen ismeretlen terep, hiszen, mint a közleményből kiderül: Scheer számos magyarországi McDonald’s étterem és az első magyarországi Ronald Ház építésében működött már együtt a lánccal.

Scheer Sándor a Garancsi István tulajdonában álló és számos állami megrendelést elnyerő Market Építő Zrt. alapítója, részvényese és vezérigazgatója, emellett a Unione Group ingatlanfejlesztő cég, valamint a Hotel Clark tulajdonosa.

A Market Zrt. jó pillanatban veszi át a céget. Tavaly, magyarországi működésének 30. évfordulóján rekordévet zárt a gyorsétteremlánc, az árbevétel rekordnövekedést produkált – mondta el Horváth Ágnes.

A McDonald’s magyarországi hálózata 89 étteremből áll, melyek több, mint felét jelenleg helyi vállalkozások franchise-átvevőként üzemeltetik. 2015 májusában a McDonald’s hosszú távú céljaként tűzte ki, hogy globálisan 95 százalékos franchise-arányt valósít meg rendszerében. A McDonald’s azóta több mint 4000 éttermet adott franchise-üzemeltetésbe világszerte, jelenleg a több mint 37 ezer McDonald's étterem több mint 90 százalékát független helyi vállalkozók üzemeltetik világszerte. DL tulajdonosi struktúrában nagyjából 6900 étterem működik most a világ 80 országában.

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2714630172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása