T.MÜNCHAUSEN HÍRADÓ: Érden eddig soha nem látott bűnözési forma terjedt el, a rendőrség egyelőre tehetetlen
2019. február 16. írta: BoldogÉ

T.MÜNCHAUSEN HÍRADÓ: Érden eddig soha nem látott bűnözési forma terjedt el, a rendőrség egyelőre tehetetlen

emberrablas.jpg

Új bűnözési forma jelent meg Magyarországon, főként a nagyobb városokban, így Érden is. A cselekménynek még hivatalos neve sincs, jobb híján munkaerő-lopkodás.

Ebben a hatalmas munkaerőhiánnyal sújtottak korszakban, bizony egyes cégek nem riadnak el attól sem, hogy egyszerre egy komplett gyártósor mellett dolgozó csapatot raboljanak el és kényszerítsék őket arra, hogy azután már nekik dolgozzanak.

Előfordult már az is, hogy két hétig nem engedték haza a kényszer-átképzések áldozatatit, ennek nyomán rengeteg bejelentés érkezett a rendőrkapitányságra. Sajnos ezeket az eseteket nem tudták időben kivizsgálni, mert, ilyen még eddig nem fordult elő, a nyomozókat is elrabolta egy helyi cég, és összeszerelő munkára kényszerítette őket.

Egy hónap múlva találtak rá az ellopott rendőrökre, akik  soványan, zavart tekintettel, valami darabszámot emlegettek. Egyes meg nem erősített források szerint már napi szinten lopkodják el egymás munkavállalóit a gyárak az ipari parkban. A múltkor egész műszakos buszt irányítottak csellel másik helyre a brutális Hr-esek.

A rendőrség a fentebb említett példa miatt is egyelőre tehetetlen. A rendőrkapitány irodája előtt kommandósok állnak, mert ő is veszélyben lehet. A közgyűlés a napokban titokban tárgyalta meg a Városi Munkaerő kényszerátképzése-elleni Stratégiát, de sajnos egy képviselőnek nyoma veszett, állítólag azóta targoncásként dolgozik. Egyes pszichológusok arra figyelmeztetnek, hogy a munkások állandó lopkodása az érintett embereknél súlyos tudatvesztést és identitásválságot okozhat. Előfordult, hogy egy dolgozót többször el-és visszaloptak egy hét alatt.

Amennyiben rövidesen nem oldódik meg a probléma kijárási tilalmat rendelnek el Érden. Persze, ha nem lopják el a kihirdetőket.

(Mielőtt valaki a rendőrségen feljelentést tenne, a fentiek természetesen a képzelet szüleményei.)

A fotó illusztráció

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4814630208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása