VÉDJÜK MEG AZ ELVIRA MAJORT T. MÉSZÁROSÉKTÓL! Legyen hungarikum!
2019. február 16. írta: Cseri Pali

VÉDJÜK MEG AZ ELVIRA MAJORT T. MÉSZÁROSÉKTÓL! Legyen hungarikum!

elvira.jpg

Az Elvira major Közép-Európa legnagyobb csonthéjas génbankja, 70 éve 2200 tételt őriznek és tanulmányoznak itt.

Ez a kutatóintézet magyar nemzeti kincs, sőt, európai szinten is példátlan érték, hiszen itt őrzik az összes őshonos fajtánk genetikai állományát. Ez azt jelenti, hogy amennyiben például a klímaváltozás miatt, vagy bármilyen más katasztrófa esetén a kihalás szélére kerülne az adott növény, akkor a génbank segítségével meg tudnánk menteni azt.

A fideszes érdi városvezetés azonban legszívesebben ipari parkot szeretne ott csinálni. Ezt szeretnék jó néhányan megakadályozni! Az Elvira major olyan tradicionális mezőgazdasági terület, ami még Kishantosnál is nagyobb érték, és elképesztő barbárságot terveznek ellene. 

Azt szeretnék a , ha a város jelenlegi vezetése ezekkel a valódi kérdésekkel foglalkozna, és hitet tenne az Elvira major mellett, bár az ültetvények melletti ipari park létesítésére biztató óriásplakát nem sok jót ígér.

Ezért az egyik párt írásbeli kérdést intéz Nagy István agrárminiszterhez, illetve petíciót indítanak a major és környezete minél magasabb szintű védettsége érdekében.

A petíciót te is aláírhatod, hogy hozzájárulj ennek a kivételes intézménynek és területnek a megmentéséhez. A petíciót ide kattintva találod.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2314631022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrin Richard 2019.02.17. 09:59:43

Sajnos azok akik nem ott születtek azok nincsenek tisztában az erkölcsi étrékével! Azok cs csak az anyagi vonzatát látják és abbol is mit mennyit lehet le nyulni! Ez ma a kormányunk tagjainak a profilja! Azért mentsük meg az Elvira majort!! Anasztáziát már ugyis tönkre tették!!

dali777 2019.02.17. 17:10:07

Ez már csak a ELVÍRA hátrahagyott "csontváza".
süti beállítások módosítása