A KÉZBESÍTÉS ETTŐL JOBB LESZ ÉRDEN ? A Magyar Posta 300 embert rúg ki
2019. február 19. írta: BoldogÉ

A KÉZBESÍTÉS ETTŐL JOBB LESZ ÉRDEN ? A Magyar Posta 300 embert rúg ki

magyarposta-kezbesites.jpg

Kihirdette a cég, hogy csoportos létszámleépítést hajt végre, a hírek szerint az irányítási-adminisztratív területen.

Az üzemi tanáccsal előzetesen egyeztettek róla, hogy idén tavasszal újabb csoportos, mintegy 300 fős létszámcsökkentést hajt végre a Posta. Ismételten bürokráciacsökkentés címszóval teszik mindezt, a leépítés elsősorban az irányítási-adminisztratív területeket érinti, többségében a fővárosi munkahelyeken - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a postai szolgáltatások zavartalan működése továbbra is biztosított, a létszámhiányos munkaköröket - például kézbesítés és logisztika - a változás nem érinti. Azt már mi tesszük hozzá, hogy ott nemhogy csökkenteni kellene, hanem bővíteni.

A Magyar Posta azzal magyarázza az elbocsátások szükségességét, hogy versenypiaci szereplőként nehezen juthat költségvetési támogatáshoz, ezért csak úgy tudja javítani pozícióját, ha hatékony, gazdaságos működtetést biztosít, és önerőből forrást teremt a szükséges modernizációs lépésekhez. Ehhez a célhoz elkerülhetetlen a vállalat szervezeti hatékonyságának növelése, a bürokrácia csökkentése, valamint a társasági-irányítási szint arányának mérséklése, ennek egyik eszköze a létszámleépítés, magyarán túl sok az irodista.

A Magyar Posta tavaly ősszel mintegy 100 fős csoportos létszámcsökkentést hajtott végre, az akkori intézkedést szintén a bürokráciacsökkentéssel indokolták.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7114635280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása