GÁZZAL FŰT? 20 SZÁZALÉKOS DRÁGULÁS JÖN ÉRDEN IS. Ezt senki nem kerülheti el
2019. február 21. írta: Cseri Pali

GÁZZAL FŰT? 20 SZÁZALÉKOS DRÁGULÁS JÖN ÉRDEN IS. Ezt senki nem kerülheti el

gaz_1.jpg

Februárban átlagosan 20 százalékkal emelkedtek a gázkészülék-alkatrészek árai - írja a VGF szaklap.Egyes váltószelepmárkák esetén nem ritka a 6-8 ezer forintos áremelés sem - olvasható a portálon.Az utángyártott alkatrészek egyes esetben jóval drágábbak, mint egy új készülék. Van olyan hőcserélő, amelynek ára eléri a 290 ezer forintot, ennyi pénzért már középkategóriás kondenzációs kazánt is vásárolhatunk.

A jó hír az, hogy egy-két alkatrész párszáz forinttal olcsóbb lett. A nagy gyártói, szervizhálózattal rendelkező új készülékek alkatrészellátása kifogástalan, azonban a régi, már megszűnt gyártói háttérrel rendelkező kazánok alkatrészeire akár hónapokat is kell várni.

A gázkészülékek cseréje sok esetben hosszabb folyamatot vesz igénybe és a járulékos költségek miatt sok háztartás folyamodik a régi készülékek javítására.

A szervizesek túlterheltsége jól érezhető az elmúlt években, hiszen nagyon sok esetben van szükség rájuk. Sajnos nem feltétlenül a karbantartásokra, hanem már a problémamegoldásra hívnak szakembert és a régi készülékeknél az alkatrészcsere sem olyan egyszerű, hiszen néha magasabb, mint a készülék ára.

Az áremelkedés, ahogy más területeken is az alkatrészárakon is meglátszik.

(napi)

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3514641130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása