AZ IDÉN MÁR ÉRDEN IS ANYAKÖNYVEZHETNEK DENERISZT, VIGGÓT ÉS NENÁDOT! Egyelőre azonban Mazsola vagy Szöcske nem lehet a gyerek
2019. február 24. írta: BoldogÉ

AZ IDÉN MÁR ÉRDEN IS ANYAKÖNYVEZHETNEK DENERISZT, VIGGÓT ÉS NENÁDOT! Egyelőre azonban Mazsola vagy Szöcske nem lehet a gyerek

baba-life-hu.jpg

A Magyar Tudományos Akadémia Névtanácsa kiadta a 2019-es utónevek listáját, amelyben a Blikk talált pár meghökkentőt.

Idén is sok különleges, vagy extrém keresztnevet kérelmeztek a szülők születendő gyermeküknek. Ezek közül a nemrégiben megjelent 2019-es utónévlista alapján jó néhányat el is fogadott a Magyar Tudományos Akadémia Névtanácsa. Általánossában a török sorozatok befolyása nem csökkent tavalyhoz képest, így a közeljövőben találkozhatunk Naszimokkal, Kresimirrekkel, de Nurszultánokkal is.

Ezeken kívül elfogadták női keresztnévként többek közt a Deneriszt, a Zálit, a Kuntit, a Balzsát és a Nanditát is, de pár éven belül bemutatkozhat nekünk Valina és Sekira is.

Aki fiút vár, már válogathat a Viggó, a Nenád és a Noam nevek közül is, de a Zaimés a Hananjá is elfogadott mostantól.

Persze, ezek után felmerülhet a kérdés: tényleg elég kérvényezni, aztán bárhogy elnevezhetjük gyermekünket? Természetesen nem, hiszen a cifra frissítések ellenére továbbra is akadtak olyan opciók, amelyeket nem engedélyeztek: például Öcsi, Gézengúz, Szöcske vagy Maci egyelőre nem lehet a kisbabánk keresztneve, ahogy Kopasz, Mazsola vagy Szivárvány sem.

címlap: life.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5314645779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása