JÖN A NEMZETI GIGAKÖZMŰCÉG: Érden is amortizáltak és drágák a közművek?
2019. március 09. írta: Cseri Pali

JÖN A NEMZETI GIGAKÖZMŰCÉG: Érden is amortizáltak és drágák a közművek?

csap.jpg

Majdnem minden magyart érintő változás jön június 30-tól, ugyanis egyesül a nemzeti közműholding gáz- és áramszolgáltató cége - NKM Energia Zrt. néven folytatják.

Összeolvadnak az állami közműholding (NKM) földgáz- és áramszolgáltató cégei, az NKM Földgázszolgáltató Zrt. és az NKM Áramszolgáltató Zrt., 2019. június 30-tól az egyesült vállalkozást NKM Energia Zrt-nek fogják hívni – derül ki a Cégközlönyben közzétett tájékoztatásból. Az egyesülésről február 14-én döntöttek.

A létrejövő energetikai mamutcég vezetője Hiezl Gábor lesz, az anyacég NKM Zrt. vezérigazgatója, aki február 14-én vette át mindkét vállalkozás vezérigazgatói tisztségét. „A Nemzeti Közművek országszerte közel 4,2 millió fölgáz, áram- és távhő lakossági ügyfél folyamatos és biztonságos ellátásáról gondoskodik. A teljes kereskedelmi üzletág egy pontba szervezésével tovább folytatódik a társaságcsoport villamos energia és földgáz üzletágai közötti szinergiák erősítése, az ügyfelek biztonságos és magas színvonalú ellátása és a modernizáció” – mondta Hiezl Gábor, az NKM Nemzeti Közművek vezérigazgatója.

A HVG.hu szerint az NKM Földgázszolgáltató Zrt. (leánykori nevén: Főgáz) korábbi 800 ezer ügyfelén kívül 2015. augusztus 1-jétől a Magyar Telekom közel 60 ezer, illetve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kijelölő határozata alapján 2016. január 1-jétől az E.ON Energiaszolgáltató Kft. 600 ezer illetve 2016 október 1-jétől a Tigáz Zrt. 1,2 millió fogyasztóját sikeresen átvette, amelynek eredményeként a vállalatcsoport a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójaként jelenleg több, mint 3,4 millió fogyasztó folyamatos földgázellátását biztosítja. Az NKM Áramszolgáltató Zrt. közel 800 ezer egyetemes és szabadpiacon vételező ügyfelet lát el villamos energiával Magyarországon.

Amortizálódottak, drágák, és szennyezőek a hazai közművekA rezsicsökkentés svindlijével az Orbán-kabinet az alacsony lakossági rezsi árát az iparral nyeleti le – állapítja meg az Európai Unió meglehetős borús hazai közműkörképe.

A hazai lakossági rezsi uniós összevetésben kétségkívül alacsony –ismeri el az EU friss országjelentésének a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) Nonprofit Közhasznú Kft. által idézett, közművekre vonatkozó fejezete. Ez ugyanakkor annak tudható be, hogy a kormányzat egyes költségelemeket egyszerűen nem ismert el az általa meghatározott tarifában. A közüzemek ugyanakkor így elszenvedett veszteségeiket a háztartásokon kívüli fogyasztók tarifáinak indokolatlan megemelésével igyekeznek kiegyenlíteni.

 

(greenfo)

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1614679150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása