ITT TUDSZ ÉRDEN ÉS KÖRNYÉKÉN A LEGKÖNNYEBBEN ELHELYEZKEDNI! Jól jön, ha még képeznéd is magad
2019. március 16. írta: BoldogÉ

ITT TUDSZ ÉRDEN ÉS KÖRNYÉKÉN A LEGKÖNNYEBBEN ELHELYEZKEDNI! Jól jön, ha még képeznéd is magad

hianyszakma-tanfolyamokj-hu.jpg

Minden évben nyilvánosságra hozzák azon szakmák listáját, amelyre a gazdaságnak égetően szüksége van.

Ezek a szakemberek pillanatok alatt állást találhatnak - hiszen komoly hiány van belőlük. Néhány napja került nyilvánosságra a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listája, egészen pontosan, ez az ún. Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítések listája. Ha a teljes listára kíváncsi, akkor itt meg lehet nézni (18. oldalon kezdődik a lista), amelyekből a hiányszakmákat a 2019/2020. tanévre vonatkoztatva az 5. melléklet tartalmazza.

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

Aki szívesen tanulna szakmát, de nem tudja, pontosan hogyan is működik az OKJ-s rendszer, annak ajánljuk azt a cikket, amelyben az Eduline összegyűjtött minden fontos kérdést, amire érdemes tudni a választ, mielőtt valaki belekezd.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6114692676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása