CINIZMUS A KÖBÖN: Az érdi egészségügy és lakhatás megoldása helyett külföldön építünk stadionokat
2019. március 17. írta: Cseri Pali

CINIZMUS A KÖBÖN: Az érdi egészségügy és lakhatás megoldása helyett külföldön építünk stadionokat

stadionepites.jpg

A kormány “teleszüli” focipályákkal és akadémiákkal egész Kárpát-medencét, mert az mennyire jó nekünk. Itthon minden rendben van, nincs dolgozói szegénység, nem amputálnak lábakat, csak mert úgy kényelmesebb, tehát szárnyal az egészségügy, a lakhatás mindenki számára megoldott. Van miből kistafírugozni a Kárpát-medencét, főleg stadionokkal, persze.

„Újabb pályák, akadémiák, csarnokok fognak épülni a Kárpát-medencében a határon túli területeken is" - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az erdélyi Nyárádszeredában, a település magyar kormánytámogatással megvalósult műfüves labdarúgó-pályájának ünnepélyes átadásán.

Magyarország idén pedig négy olimpiai sportág világbajnokságát rendezi meg.

"Sportnemzetből igazi sportoló nemzetté szeretnénk válni. Ezért építünk akadémiákat. Azért, hogy a fiatalok a lehető legjobb körülmények közepette és a szellemi, erkölcsi nevelés minden egyes gyümölcsét élvezve pallérozódhassanak" - mondta Szijjártó Péter.

Majd elmondta: a magyar kormány nagyra becsüli a Székely Labdarúgó Akadémián zajló munkát. Tavaly úgy döntött, hogy 170 millió forinttal támogatja a Márton Áron Tehetséggondozó Központ munkáját és 2 milliárd forintot szán az egyesület működésére és további fejlesztésére.

Mi is nagyra becsüljük a Székely Labdarúgó Akadémiát, de könyörgöm, tényleg erre kell költeni a magyar adófizetők pénzét, akik hónapokat várnak egy életmentő műtétre például? Vagy esélyük sincs saját lakást vásárolni, de sok helyen már bérelni sem, annyira felmentek az árak? Nincs ebben valami beteges szereptévesztés véletlenül?

Én azok közé tartozom, akik azt mondják, hogy támogassuk a határon túli magyarokat, megérdemlik. De azt nem gondolom, hogy például Kárpátalján vagy a Felvidéken a stadionok és a fociakadémiák hiánya jelentené a legnagyobb problémát. Nem cinikus ez egy kicsit, attól a kormánytól, aki annyira veri a mellét, hogy mennyire kiáll a határon túli magyarokért? Amikor vannak olyan részek, ahol a puszta létük, és nem utolsó sorban a magyar nyelv léte a tét, és a akkor dobnak nekik stadionokat. Nem megalázó ezekkel az emberekkel szemben?

Az a helyzet, hogy már nemcsak az anyaországi, de a külhoni magyarokat is hülyének nézi a Fidesz.

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5914695604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

épeszű 2019.03.18. 11:59:44

"Manfred Weber@ManfredWeber
Impressed by the courage & determination of #Romanians to fight for their hard-won democracy. Their sense of duty in withstanding the gov attacks on the rule of law & judiciary have truly inspired me. I want to join them making a #betterEurope that starts in
süti beállítások módosítása