CSODAFEGYVER AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN ÉRDIEKNEK IS? Új várólista-szabályok 1 hét múlva
2019. március 24. írta: BoldogÉ

CSODAFEGYVER AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN ÉRDIEKNEK IS? Új várólista-szabályok 1 hét múlva

varolista-vajma-info.jpg

Április elsejétől élesítik az új várólista-szabályokat, amelyek esetén az intézményeket egy szoftver is ellenőrzi majd. Az Emberminisztériumban azt ígérik, ez tisztább helyzetet teremt a várólistáknál.

Ezután különbség lesz a váró- és az úgynevezett előjegyzési lista között. Az utóbbin azok szerepelnek, akik saját maguk kérik, hogy ne a lehető legkorábbi időpontban operálják meg őket, illetve azokat akik éppen nincsenek műthető állapotban.

Az új rendszerben az az orvos, aki a legkorábbi szabad hely helyett későbbre adna időpontot a betegének, hibajelzést kap és a rendszer nem is engedi majd programba venni a beteget. Ha pedig egy pácienst a számára eredetileg foglalt időpontnál előbbre vesznek a műtőben, annak ellátását a biztosító nem fizeti ki mindaddig, amíg nem tisztázódik, mi okból történt az előresorolás.

Cél, hogy mindenki a lehető legkorábban kerüljön sorra és senki se kapjon a lehetségesnél későbbi időpontot. A finanszírozó, azaz az egészségpénztár naponta küld a szolgáltatóknak hibalistát. Ha nem végzik el a szükséges javításokat az országos várólista rendszerben a pénztár a tizedik munkanapon megbünteti az érintett intézményt.

A jelentős tisztulás reményét arra alapozzák, hogy a NEAK adatai szerint, ha ez a szabály már korábban is működik, akkor a várólisták negyedénél szabhattak volna ki büntetést.

(ridikül alapján)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4614713517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása